BURSA Analytics

Apreciere de 1,23% pentru Bitcoin

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 11 ianuarie

Apreciere de 1,23% pentru Bitcoin

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 IANUARIE 2024

SEC a deschis calea către lansarea ETF-urilor pe Bitcoin spot

Richard Teng, CEO Binance: "Aprobarea Bitcoin ETF reprezintă un nou nivel de maturitate a pieţei cripto"

Bitcoin a înregistrat o apreciere de1,23%, în intervalul 3 -10 ianuarie 2024, ceea ce a făcut ca cea mai vestită criptomonedă a lumii să depăşească pragul de 45.000 dolari, conform datelor Binance.

Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a aprobat, ieri, o serie de modificări ale regulamentelor ce vor permite crearea de ETF-uri pe Bitcoin spot, ceea ce va uşura accesul investitorilor obişnuiţi la criptomonedă, scrie CNBC.

Mişcarea va duce, probabil, la transformarea în ETF a Grayscale Bitcoin Trust, vehicul ce deţine Bitcoin în valoare de circa 29 miliarde de dolari. De asemenea, facilitează lansarea de astfel de fonduri de către giganţi financiari, precum BlackRock şi Fidelity, conform sursei menţionate.

Perspectiva lansării ETF-urilor pare să fi susţinut creşterea preţului Bitcoin în ultimele luni, în condiţiile în care, mulţi adepţi ai cripto cred că apariţia acestor fonduri va crea o nouă cerere pentru această clasă de active, din partea unor tipuri de investitori care anterior stăteau departe de zona cripto, din motive de custodie şi siguranţă, mai notează publicaţia americană.

Richard Teng, CEO al Binance, a declarat: "ETF-urile Bitcoin vor oferi acces mai uşor la piaţa cripto, atrăgând mai mulţi investitori şi lichiditate. Deşi nu este uşor de anticipat amploarea noilor intrări şi dinamica pieţei, este util de observat că introducerea Gold ETF în 2004 a condus la şapte ani de acţiune pozitivă a preţului. Împreună cu evenimentul Bitcoin Halving din acest an, aceste elemente pot asigura o piaţă dinamică pentru Bitcoin".

În opinia CEO-ului Binance, investiţia directă în Bitcoin şi în diverse instrumente reglementate vor coexista, permiţând strategii de investiţii diverse şi adresând diverse profiluri de risc şi preferinţe. Acest lucru semnalează o nouă eră de adoptare şi legitimare, nu numai pentru Bitcoin, ci şi pentru spaţiul extins cripto. "Ne aşteptăm cu nerăbdare la alte borne cheie pe care le anticipăm în săptămânile şi lunile următoare, inclusiv Bitcoin Halving-ul iminent, aşteptările unui ETF ETH şi multe altele", a spus CEO-ul Binance, conform sursei indicate.

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada intervalul 3 -10 ianuarie 2024, cu 2,98%, în raport cu moneda euro.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 0,83%, în intervalul 3 -10 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro.

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 3 -10 ianuarie 2024, de acţiunile UCM RESITA S.A. (UCM) care au crescut cu 106,21%, în raport cu moneda euro.

Locul al doilea este ocupat de AQUILA PART PROD COM (AQ), a căror acţiuni au crescut cu 12,16%.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 decembrie 2023 - 9 ianuarie 2024, este condus de titlurile BT Index Romania ROTX, cu o apreciere de 1,95%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat ETF BET Patria-Tradeville, ce a înregistrat o apreciere de 1,92%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care au urcat cu 1,86%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 1,10%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,01%, în intervalul 3 -10 ianuarie 2024.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb