APRECIERE MODESTĂ PENTRU LEU Tensiuni pe piaţa valutară

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 octombrie 2011

Tensiuni pe piaţa valutară

Leul a urcat uşor, ieri, faţă de euro, cu 0,38 bani, până la nivelul de 4,3308 lei. În contextul tensiunilor de pe plan extern, moneda naţională a câştigat teren pentru a două şedinţă consecutiv, după ce, marţi, cursul leu/euro a atins nivelul de 4,3529 unităţi.

"Spre sfârşitul şedinţei de tranzacţionare, leul s-a mai calmat, faţă de zlotul polonez care s-a depreciat", ne-a declarat un dealer din piaţă.

Sursa citată ne-a precizat că, în cursul dimineţii de ieri, euro a trecut de 4,34 lei/euro, în timp ce la ora 16:30 moneda europeană era tranzacţionată în jurul nivelului de 4,33 lei/euro.

Pe plan extern, moneda europeană s-a depreciat uşor, ieri, în raport cu dolarul american, până la nivelul de 1,3736 unităţi, după ce, miercuri, a atins un maxim al săptămânii, de 1,3760 unităţi.

Dealerul ne-a precizat că în jurul orei 16:30 euro s-a depreciat cu 100 de puncte, evoluţia monedei europene reacţionând la declaraţiile privind summit-ul Uniunii Europene, care este programat pentru sfârşitul săptămânii.

Dealerul a adăugat că jucătorii din piaţă cumpără euro contra monedelor emergente, pentru ca apoi să-şi lichideze poziţiile pentru dolari sau yeni, menţionând că toată săptă-mâna, piaţa a fost tensionată.

În timp ce faţă de moneda europeană, leul a urcat uşor, comparativ cu dolarul american a scăzut. Banca Naţională a României a afişat, ieri, un curs de referinţă de 3,1371 lei/dolar, în creştere cu 0,70 bani, faţă de cotaţian anterioară.

Leul a mai pierdut teren şi în faţa francului elveţian. Banca Centrală a afişat, ieri, o rată oficială de 3,5015 lei/franc, cu 1,25 bani peste cotaţia precedentă.

De la începutul anului, euro a urcat cu 1,42%, în raport cu leul, în timp ce dolarul american a coborât cu 2,13%. Francul elveţian s-a apreciat cu 2,38% comparativ cu leul, de la începutul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb