Arabia Saudită, satisfăcută de moartea liderului SI

F.D.
Internaţional / 28 octombrie 2019

Arabia Saudită, satisfăcută de moartea liderului SI

Arabia Saudită şi-a exprimat satisfacţia, luni, faţă de moartea, într-o operaţiune americană în Siria, a liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi şi a apreciat că organizaţia acestuia a "desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume", relatează AFP.

"Guvernul saudit a urmărit anunţul preşedintelui american Donald Trump cu privire la succesul urmăririi şi eliminării liderului Daesh (acronimul arab al SI), teroristul Abu Bakr al-Baghdadi", a declarat un purtător de cuvânt al Ministrului saudi de Externe.

Arabia Saudită "va continua, împreună cu aliaţii săi şi cu Statele Unite, în fruntea lor, să lupte împotriva terorismului, să-i oprească sursele şi să lupte împotriva ideologiei sale teroriste", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică moartea liderului SI într-o operaţiune militară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Siria, la doar câţiva kilometri de frontiera turcă.

Trump a prezentat o versiune detaliată a raidului, în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de către forţele americane şi şi-a detonat centura de explozivi.

Cel mai căutat om din lume, al-Baghdadi este considerat vinovat de multiple atrocităţi în Irak şi Siria şi de atentate sângeroase în mai multe ţări.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Arabia Sudita e cel mai mare sponsor al terorismului international si cel mai sustinator al "terorismului islamic". Arabia Saudita promoveaza puternic expansiunea wahabitismului, cea mai primitiva si radicala forma a islamului, pe intreg globul. Popmeaza bani multi in comunitati din toate tarile musulmane, pana si in Europa. Bosnia, Kosovo si Albania au mari probleme cu radicalizarea tot mai puternica a barbatilor tineri si de obicei needucati, adica usor influentabili si manipulabili. Prin intermediul petrodolarilor Arabia Saudita exporta ideologia primitiva si radicala.

    Dar Arabia Saudita e aliatul americanilor, adica sunt baietii buni. Iranul e sanctionat, izolat si inconjurat la greu, desi comparativ cu Arabia Saudita e un copil inocent. 

    1. Cine stie istorie medievala chiar si la nivel elementar (deci nu cititorii ziarului asta, fiindca astia sunt prea ocupati cu munca in corporatie pana seara ca sa mai citeasca ceva) stie ca nu e nimic de "desfigurat" la imaginea Islamului. Europa a avut numai de suferit de pe urma lui. Si Occidentul, si Estul.

      Daca eu am locuit printre ei acolo in triburi si citesc prostiile scrise de tine, sint corporatist ?

      Am impresia ca s-a spart fierea in tine cu stiinta acumulata si nu ti-ai dat seama...ce sa faci, asa sintem noi romanii, mai destepti unii decit altii :) 

    Printul Arabiei Saudite,printul cu 100 de fețe,care a ordonat torturarea si asasinarea unui ziarist in ambasada sa din Turcia se

    preface ca se bucură.Insa ce să faci?,Religia îi permite toată lumea îi permite de zici că dispare omenirea fără petrolul lor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb