ARGEŞ: Alertă antiteroristă din cauza unei ameninţări cu bombă trimise de doi elevi

Valentin Busuioc
Miscellanea / 16 ianuarie 2015

Autorităţile din Argeş au fost alertate, ieri, de o ameninţare cu bombă primită de conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, anchetatorii stabilind că e-mailul a fost trimis în glumă de doi elevi de clasa a patra, de pe un calculator al laboratorului de informatică dintr-o şcoală din Piteşti, scriu surse din presă.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, comisarul-şef Iulian Sârbu, a declarat: "Am fost sesizaţi de conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş despre faptul că pe adresa de mail de serviciu a instituţiei s-a primit o alertă teroristă (...) şi cu scop revendicativ. Ca urmare a măsurilor întreprinse de noi, s-a creat la nivelul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti o echipă operativă complexă şi am stabilit că e-mailul trimis a fost alocat Şcolii < Ion Pillat > din Piteşti. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că doi elevi de clasa a patra sunt autorii e-mailului".

Pentru localizarea calculatorului şi identificarea adresei de e-mail a expeditorilor, anchetatorii autohtoni au apelat la ajutorul structurilor specializate din SUA.

Surse judiciare au declarat pentru presă că elevii care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc, precum şi din închisoare a omului de afaceri Cornel Penescu, ameninţând că, în caz contrar, vor detona o bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Cei doi copii care au trimis mesajul nu vor putea fi sancţionaţi penal sau contravenţional. Iulian Sârbu a explicat: "Din punct de vedere penal, cei doi nu răspund. Acum, vom vedea rolul şcolii, rolul părinţilor şi rolul societăţii civile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb