AROBS achiziţionează Nordlogic

F.D.
Piaţa de Capital / 28 iulie 2022

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, anunţă preluarea integrală a Nordlogic, grup de companii local specializat în dezvoltarea de produse şi platforme software personalizate, cu birouri în Cluj-Napoca, Oradea şi Seattle, SUA, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma finalizării tranzacţiei, AROBS îşi va extinde echipa din cadrul diviziei de Software Services prin integrarea a peste60de programatori, testeri şi consultanţi în dezvoltare software. Grupul AROBS îşi va consolida, astfel, prezenţa la nivelul regiunii Transilvania şi în vestul României, precum şi în America de Nord.

"Suntem încântaţi că o nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS şi să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung, şi anume transformarea grupului în cel mai mare jucător internaţional al industriei de IT, cu servicii şi produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei şi Ovidiu sunt doi antreprenori excepţionali, cu care împărtăşim aceeaşi viziune cu privire la potenţialul de creştere şi dezvoltare al Nordlogic. Le mulţumesc că au ales să îşi unească forţele cu noi, le urez bun-venit în Grupul AROBS atât lor, cât şi echipei Nordlogic şi sunt încrezător că împreună vom implementamulte proiecte de succes.

Această tranzacţie este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de M&A. Într-un timp relativ scurt, am reuşit să realizăm trei tranzacţii, dar vom continuasă căutăm şi să identificăm noi oportunităţi, respectiv companii care pot diversifica activitatea noastră şi care îşi doresc să se dezvolte alături de noi," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Pentru realizarea acestei tranzacţii, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum şi finanţare bancară.

Nordlogic dezvoltă şi implementează aplicaţii web şi cloud, precum şi software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienţi locali şi internaţionali din Europa, Marea Britanie, Israel şi SUA. Clienţii Nordlogic activează în industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical, organizaţii non-profit, etc. În 2021, grupul Nordlogic a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 9,7 milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Andrei Olariu (CEO), Ovidiu Codreanu (COO) şi Ciprian Sorlea (CTO).

Din partea AROBS, tranzacţia a fost facilitată de Wolf Theiss, care a acordat asistenţă juridică companiei. De partea cealaltă, Nordlogic a fost asistată de Orion XXI în calitate de consultant M&A şi de ZVD Attorneys în aspectele juridice ale tranzacţiei.

Aceasta este cea de-a treia tranzacţie realizată de AROBS de la anunţul de listare pe Bursa de Valori Bucureşti, după achiziţionarea Berg Software Timişoara la finalul anului 2021 şi Enea Software Development Services din aprilie 2022. Totodată, este cea de-a şaptea tranzacţie realizată de companie în ultimii patru ani, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Arobs cea mai promitatoare companie din IT pe BVB,mai ales cand va trece pe piata principala.moment bun de acumulare.

    1. Mi-am notat opinia dvs. Multumesc.

      Totusi, cat au dat pe Nordlogic? 

      In comunicat avem "Valoarea tranzacției nu depășește 10% din veniturile totale individuale ale AROBS Transilvania Software" 

      Se vorbeste, de-asmenea, de venituri consolidate de aproximativ 9,7 milioane de lei pentru Nordlogic. Eu in raportari pe net vad CA de 5.7 milioane pe 2021. Unde e adevarul?

      Cum putem evalua miscarea AROBS si compania in sine? 

      Cum ai spus si tu, cele 9.7 milioane sunt venituri CONSOLIDATE, la nivelul intregului grup Nordlogic. Ce vezi tu pe net 5.7 milioane sunt doar de la compania NORDLOGIC SOFTWARE SRL care e doar una din companiile din grupul Nordlogic

      Aha! M-ai luminat!

      Multumesc!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb