ASF a lansat în dezbatere publică două proiecte privind fonduri de pensii

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 5 martie 2015

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis iniţierea procesului de dezbatere publică, pentru o perioadă de 10 zile, pentru proiectul "Normei privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii administrat privat", precum şi pentru proiectul "Normei privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii facultative", pentru aceeaşi perioadă.

Cele două proiecte de normă pot fi consultate pe site-ul ASF, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei ce transmite deciziile Consiliului ASF din şedinţa din 4 martie 2015.

Consiliul a aprobat, de asemenea, emiterea Certificatului de Înregistrare a Unităţilor de Fond aferent înregistrării la ASF a unităţilor de fond emise de Fondul Închis de Investiţii BET-FI Index Invest, administrat de SAI BROKER S.A., precum şi retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de S.C. SALTIM HERMES S.A. Timişoara având în vedere finalizarea procedurii de retragere a acţionarilor în conformitate cu art. 206 din Legea nr. 297/2004.

A fost aprobată instituirea măsurii asiguratorie de blocare pe o perioadă de două săptămâni a transferului unor pachete de acţiuni emise de S.C. Hotel Club Estival 2002 S.A. Neptun şi S.C. Electroargeş S.A. Curtea De Argeş ca urmare a existenţei unor litigii, precum şi a măsurilor dispuse de instanţele de judecată.

A fost aprobată avizarea/reavizarea unui număr de 52 de agenţi pentru desfăşurarea activităţilor de marketing în cadrul fondurilor de pensii, pe de altă parte fiind retrase avizele pentru 78 de agenţi de marketing ai unor fonduri de pensii facultative şi administrate privat.

Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive pentru 5 companii (societăţi de asigurare, brokeri şi fonduri de pensii) şi numirea a 5 persoane în conducerea unor societăţi de asigurare, în poziţii de membri de Directorat şi Consilii de Supraveghere, directori generali, precum şi în alte poziţii semnificative.

Totodată, a fost audiat şi dezbătut Raportul "Pensiile Private din România la 31 decembrie 2014".

A fost, de asemenea, prezentată şi aprobată Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al ASF pentru anul 2014, încheiată cu un excedent de 18.288.000 lei. Veniturile realizate din activitatea de bază (165.920.000 lei) au crescut la 118,67% faţă de anul 2013, gradul de realizare fiind 112% faţă de prevederile bugetului anual. Cheltuielile totale (147.632.000 lei) au scăzut în 2014 la 98% faţă de anul 2013 şi la 86,44% faţă de prevederile bugetului anual.

În domeniul protecţiei consumatorilor au fost aprobate Protocolul de colaborare cu A.N.P.C.P.P.S.R., precum şi decizia de înfiinţare şi funcţionare a Grupului Consultativ Permanent în domeniul Protecţiei Consumatorilor de Servicii Financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb