ASF a numit cei patru recrutaţi pentru patru poziţii cheie în cadrul Autorităţii

A.C.
Piaţa de Capital / 26 august 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a încheiat procesul de recrutare, care a debutat la începutul lunii iulie, pentru postul de Director la Direcţia juridică (fiind numit Radu Petrescu), Director la Direcţia Autorizare - Avizare, Sectorul Asigurări - Reasigurări (Lorincz Ina Magdalena), Director la Direcţia Autorizare - Supraveghere Entităţi Reglementate, Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare (Boboc Florentina) şi Şef serviciu la Serviciul Comunicare (Silviu Udroiu).

În cadrul concursului, deschis atât candidaţilor din interiorul organizaţiei, cât şi celor din afara acesteia, s-a înregistrat un număr de 132 de aplicaţii (cu peste 25 de candidaturi depuse pentru fiecare post), mai mult de o treime dintre acestea trecând de etapa analizei dosarelor, potrivit unei comunicări remise azi redacţiei.

"Selecţia ulterioară a presupus o abordare în premieră pentru ASF prin metodologia folosită: utilizarea mai multor tipologii de interviuri - preliminar, comportamental şi socio-profesional, cu scopul de a analiza candidaţii pe paliere multiple, din punct de vedere tehnic, comportamental, al reacţiilor la mediul profesional şi al compatibilităţii cu profilul instituţional şi al postului etc.; derularea unor testări psihometrice (Talent Q şi Predictive Index - PI) menite să evalueze cunoştinţele, aptitudinile şi abilităţile cognitive ale candidaţilor, dar şi trăsăturile de personalitate, valorile şi motivaţia în muncă", se arată în sursa citată.

Autoritatea informează că întregul proces a aplicat principiile noii politici de recrutare şi promovare a ASF, în vigoare de la 1 iulie.

"Am fost plăcut surprins de interesul ridicat arătat de candidaţi, precum şi de calitatea dialogului pe care l-am avut cu aceştia pe durata derulării evaluărilor. Faptul că nu a fost depusă nicio contestaţie după interviurile finale îmi întăreşte convingerea că a fost un demers bine structurat, ale cărui cerinţe şi exigenţe au fost bine înţelese. Rezultatul este cel scontat - echipa ASF se îmbogăţeşte cu profesionişti cu o vastă experienţă, cărora doresc să le urez bun venit", a declarat Mişu Negriţoiu, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"ASF traversează o perioadă de transformare profundă a organizaţiei, pe parcursul căreia beneficiază de sprijinul unor consultanţi de prestigiu, precum PricewaterhouseCoopers, Banca Mondială şi Hay Group. În baza unui recent memorandum semnat cu Banca Mondială şi în urma unor etape de evaluare şi analiză, o echipă de experţi a acestei instituţii va oferi recomandări pentru întărirea capacităţii de supraveghere financiară a ASF ca autoritate integrată", se mai arată în comunicatul ASF.

Ziarul Bursa a scris în data de 13 august despre promovarea Florentinei Boboc pentru postul de Şef la Direcţia Autorizare-Supraveghere Entităţi Reglementate (Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare), eliberat de Radu Toia.

Radu Petrescu are o activitate profesională de peste 18 ani în domeniul asigurărilor, conducând succesiv departamentele juridice ale unor companii precum: Grupul Român de Asigurări, Generali România Asigurare-Reasigurare sau Alliantz Ţiriac Asigurări. Activitatea sa profesională include, de asemenea, şi experienţe relevante de transformare organizaţională, cum ar fi implicarea în procesul de integrare dintre Generali Asigurări şi Asigurare Reasigurare Ardaf - din perspectiva activităţii juridice, se arată în comunicare. Petrescu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu, precum şi programul de Master în Dreptul Afacerilor la aceeaşi Universitate, iar în prezent urmează un program de doctorat.

Lorincz Magdalena are peste 20 de ani de experienţă în domeniul asigurărilor, dar şi doi ani petrecuţi în postura de antreprenor. În România a activat în cadrul unor companii precum: Generali, AIG sau Grawe, atât în segmentul de asigurări de viaţă, cât şi non-viaţă, contribuind din poziţii de management atât la înfiinţarea şi dezvoltarea operaţiunilor de piaţă, cât şi la structurarea activităţilor de dezvoltare şi vânzare a produselor de asigurări. Are o experienţă de 3 ani în centre regionale (New York, Londra) unde a avut responsabilităţi de coordonare la nivel internaţional. A absolvit Facutatea de Finanţe, Contabilitate, Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice.

Florentina Boboc are o experienţă în piaţa de capital, coordonând, din poziţiile deţinute în cei 16 ani de carieră, activitatea de autorizare, atestare şi înregistrare a entităţilor reglementate atât în cadrul CNVM, cât şi, în ultimul an în cadrul ASF, din poziţia de director adjunct al Direcţiei Autorizare Supraveghere Entităţi Reglementate. A fost implicată, în calitate de consultant asociat grupurilor de lucru de pe lângă instituţii europene, în procesul de transpunere în cadrul legislaţiei naţionale a directivelor europene referitoare la pieţele financiare. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea Finanţe Asigurări Bănci şi Burse de Valori.

Silviu Udroiu are o carieră de peste 23 de ani în domeniul comunicării, debutând în cadrul administraţiei centrale ca ofiţer de presă la Biroul de presă al Guvernului României, evoluând ulterior, timp de 15 ani, ca şi consultant în relaţii publice şi comunicare la DC Communication, unde s-a ocupat de dezvoltarea de strategii de comunicare complexe pentru clienţi din industrii precum: banking, asigurări, farma, FMCG, auto, telecom etc. Începând din 2011, a coordonat activitatea de comunicare internă, externă şi de CSR a Credit Europe Bank România. Udroiu este licenţiat în Jurnalistică al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb