ASF a prelungit cu trei luni suspendarea activităţii LIG Insurance

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iunie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis menţinerea interdicţiei de exercitare a activităţii LIG Insurance, o companie de talie mică de pe piaţa locală de asigurări, pe o perioadă de încă trei luni.

Din cauza unui cumul de încălcări ale normelor financiare, contabile şi de management operaţional, LIG Insurance, autorizată pentru asigurări generale, are activitatea suspendată din luna februarie a anului 2015.

Din evaluarea făcută de ASF pe baza datelor din 2015 a rezultat că LIG Insurance nu dispune de fondurile proprii de bază necesare acoperirii cerinţei de capital minim (MCR), respectiv a cerinţei de capital de solvabilitate (SCR), consiliul ASF dispunând ca în termen de o lună LIG Insurance să transmită un plan de finanţare pe termen scurt privind aducerea fondurilor proprii eligibile la nivelul necesar respectării cerinţei de capital - MCR.

Compania are la dispoziţie două luni pentru refacerea planului iniţial de remediere, incluzând măsuri care să asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerinţei de solvabilitate - SCR, respectiv să permită îmbunătăţirea profilului de risc în vederea unei reduceri corespunzătoare a necesarului de capital.

LIG Insurance a fost inclusă anul trecut în exerciţiul BSRE de auditare independentă a 21 de societăţi de asigurare cu cote de piaţă reduse.

Rezultatul auditului a arătat că LIG Insurance nu respecta cerinţele de solvabilitate nici măcar conform regimului Solvabilitate I, cu atât mai puţin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb