ASF a respins prelungirea mandatului Directoratului SIF Transilvania

A.I.
Piaţa de Capital / 22 aprilie 2020

ASF a respins prelungirea mandatului Directoratului SIF Transilvania

Acţiunile SIF3 sunt suspendate de la tranzacţionare până în data de 24 aprilie

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, în şedinţa de astăzi, autorizarea lui Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas, drept componenţi ai Directoratului SIF Transilvania (SIF3) şi a suspendat de la tranzacţionare acţiunile societăţii, până în data de 24 aprilie, pentru informarea adecvată a investitorilor, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Autoritatea îşi motivează decizia prin faptul că Directoratul SIF-ului, ce fusese reales de Consiliu în luna ianuarie a acestui an, pentru încă un mandat de patru ani începând cu 20 aprilie, nu a depus documentaţia completă în acest sens, cu toate că, supraveghetorul pieţei a transmis de mai multe ori societăţii necesitatea completării documentaţiei, indicând în mod expres şi explicit documentele şi informaţiile ce trebuie transmise, însă SIF-ul nu a dat curs solicitărilor.

Decizia ASF poate fi contestată în 30 de zile de la data comunicării, demers care, însă, nu suspendă executarea sa.

De asemenea, Consiliul SIF Transilvania are obligaţia de a întocmi şi publica un raport, până în data de 24 aprilie, pentru o informare adecvată a acţionarilor cu privire la modificările intervenite în conducerea emitentului ca urmare a respingerii de către ASF a cererii de autorizarea a lui Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas ca membri ai Directoratului SIF-ului, precum şi cu privire la situaţia emitentului din perspectiva administrării societăţii.

"În acest sens, în vederea asigurării reprezentativităţii, raportul va reflecta hotărârea Consiliului SIF3 adoptată în componenţa avizată de ASF, respectiv şapte membri (Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Crinel Valer Andănuţ, Nicolae Petria, Marius Moldovan şi Constantin Frăţilă), cu respectarea prevederilor legale în vigoare", subliniază ASF.

Recent, board-ul SIF3 l-a revocat din funcţia de preşedinte al Directoratului pe Mihai Fercală, numindu-l în fruntea conducerii executive a societăţii din Braşov pe Marius Moldovan.

Dar, Mihai Fercală susţine că, de fapt, este vorba despre un Consiliul paralel, ale cărui decizii sunt ilegale, în condiţiile în care Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru al board-ului, ca urmare a cercetării penale "in personam" în două dosare, ceea ce contravine unor regulamente ale ASF, a Actului Constitutiv al SIF Transilvania şi a unui articol din Codul Civil.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. cangrena se la sifuri.

    1. Unde -i Liviu? Ca el trebuia sa rezolve. Hai bai Liviu, ce-ai facut?

      Stai mă așa, că e si el doar un om. E împărțit săracul în toate direcțiile, nici nu știe exact cui să-i ducă lumânare și colivă întâi... Stai că le rezolvă pe toate, doar e sifonar de meserie.

    Exista un domeniu in ac economie "publica" care sa nu fie plina cu acte de coruptie?

    Ma intreb daca acest ASF stia de "aceste nereguli si stare de fapt" de ce nu a intervenit in timp util sa rezolve problema? 

    Nu exista decat un raspuns: nici acolo lucrurile nu sunt OK! 

    Se pare ca ne straduim din greu sa fim exemplu de coruptie! 

    Nu tu autoritati, nu tu alte "organe" de supravghere/control!

    Dureros de jenanant. Nici macar aparentele nu mai "functioneaza" .Totul este pe fata! 

    1. Liviu, unde i Liviu sa si salveze sefii?

    Ca de obicei in mod sigur nu va fi "gasit nici un vinovat" pentru a raspunde in fata actionarilor SIF 3 pentru suspendarea fortata a tranzactionarii, infiltrarea politica nociva in toate segmentele romanesti isi spune cuvantul. Astia nu vor cu nici un chip "sa se retraga intrun colt" sa-si regleze conturile lasand in pace SIF-urile sa-si continue drumul lor la BVB. Sigur "scorbura cu miere a SIF-urilor este extrem de atragatoare, le curg balele si saliva dupa ea dar, de ce sa suporte intreg actionariatul "lacomia lor", implicand si sifurile in aceste acte. Nu "exista prevedere legala" prin care sa fie "detronati macar temporar" de la conducerea SIF-urilor pana isi regleaza conturile intre ei fara a implica si intreg actionariastul ?. BVB si ASF- ul sunt corupte sau cumparate atat de ieftin .

    Tovarase Fercala, sa va chemam elicopterul ?

    Ca Szabo am auzit ca are piciorul in gips ! 

    1. Cheama racheta amice, sa-i expulzam dreaku in cosmos pe fercalezi. Ca sa nu mai polueze SIFul cu ragaiturile lor cu iz de coruptie si aservire. Cine i-a votat pe sustinatorii fercalezului in cs sa-i mai spele la gura si la creier, ca s-au inradacinat in minciuni si spaga...RUSINE !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb