ASF: Avizarea sau respingerea lui Sobolewski, săptămâna viitoare

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august 2013

ASF: Avizarea sau respingerea lui Sobolewski, săptămâna viitoare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi-a programat să decidă săptămâna viitoare avizarea sau respingerea lui Ludwik Sobolewski pentru funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti, după ce Autoritatea a finalizat analiza dosarului înaintat de BVB, ne-au transmis reprezentanţii ASF.

Decizia este aşteptată cu sufletul la gură în piaţă, iar faptul că ea întârzie i-a exasperat chiar şi pe membrii Consiliului BVB, care altfel sunt destul de reţinuţi la capitolul comunicare. Aceştia s-au folosit de prilejul unei întâlniri recente cu o parte dintre acţionari să transmită, ca să audă şi să vadă toată lumea, dar mai ales ASF, că cei prezenţi la întâlnire, cu deţineri cumulate de peste 40% din capitalul BVB, îl susţin pe Ludwik Sobolewski şi îşi doresc ca el să îşi înceapă activitatea cât mai curând.

Iniţial, nu existase niciun fel de problemă pentru avizarea lui Sobolewski, dar optica ASF s-a schimbat, ulterior, tărăgănând decizia cu diverse mijloace birocratice.

Această întârziere faţă de intenţia iniţială a ASF în avizarea lui Sobolewski îi dă acestuia idee despre comportamentul Autorităţii româneşti.

Reprezentanţii ASF ne-au transmis următoarele informaţii despre derularea procesului de avizare a lui Ludwik Sobolewski: "ASF a luat act de Hotărârea Consiliului Bursei din data de 1 iulie 2013 pentru numirea domnului Ludwik Leszek Sobolewski în funcţia de conducător al SC Bursa de Valori Bucureşti.

În data de 16 iulie 2013, Bursa de Valori Bucureşti a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară avizarea numirii domnului Ludwik Leszek Sobolewski în funcţia de conducător al societăţii. Solicitarea a fost completată în datele de 29 iulie şi 30 iulie 2013.

În urma analizei impuse de lege a dosarului domnului Ludwik Sobolewski, rezultatul analizei a fost distribuit astăzi, 12 august 2013, către membrii Consiliului ASF.

În prima şedinţă din săptămâna 19-25 august 2013, Consiliul ASF va discuta rezultatul analizei dosarului domnului Ludwik Sobolewski în vederea avizării/respingerii. Decizia Consiliului ASF va fi comunicată Bursei de Valori Bucureşti şi publicului săptămâna viitoare, după încheierea şedinţei de tranzacţionare din ziua luării deciziei".

Printre rânduri se poate citi că ASF transmite un răspuns la acuzaţiile că ar întârzia nejustificat avizarea lui Ludwik Sobolewski.

Surse din piaţă spun că dacă ASF trece la discutarea dosarului lui Sobolewski în Consiliu, atunci, cel mai probabil, recomandările sunt pentru un aviz favorabil pentru preluarea funcţiei de conducător BVB, nefiind uzual să se înainteze o propunere de respingere.

BVB a rămas fără director general în martie, când Victor Cionga a fost demis pentru că nu ar fi îndeplinit suficient de rapid programul de restructurare.

Conducerea Bursei i-a găsit înlocuitor tocmai la Varşovia, unde Ludwik Sobolewski, care a condus bursa poloneză timp de şapte ani, în perioada 2006 - 2013, după ce anterior, între 1994 - 2006, fusese vicepreşedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia, fusese demis din funcţie la începutul anului din cauza unui scandal.

Potrivit publicaţiilor poloneze, Ludwik Sobolewski a fost concediat, în ianuarie, din funcţia de preşedinte al Bursei din Varşovia deoarece ar fi implicat WSE într-o strângere de fonduri pentru finanţarea unui film în care urma să apară iubita sa, Anna Szarek.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Multumim ptr informatii, speram ca dl din Polonia sa vina cat mai repede, vom avea toamna cu multe evenimente la BVB

    acum trebuie sa-i intelegem si pe cei din ASF, au niste proceduri, daca abia in 30 iulie au primit completarile si dosarul a fost finalizat, e un termen rezonabil 3 saptamani in care sa vina cu decizia

    la Victor Cionga a durat mai mult, anul trecut, a fost numit in iulie a doar in septembrie s-a dat avizul.

    bine ASF si pentru da Dan Rusanu se opune listarii duale a Romgaz 

    Adica aia din Polonia l-au dat afara pe Sobolanski asta pt niste motive intemeiate si noi il angajam ! Incredibil !Bursa de (...).

    Nu inteleg? Se astepata cineva sa nu fie avizat? Este cineva in piata de capital " mai avizat profesional" decat el? Daca da..haideti sa-l nominalizam si sa si vb despre el. Ca vedem aceste jocuri de culise..da le stim, cunoastem si oamenii din spate, dar este deja the end. Va veni, va angaja un executiv bun si va face treaba, asa cum trebuia sa se faca de 17 ani. Treaba in folosul actionarilor nu in folosul unei singure persoane sau unui singur " for". Sa-l nominalizez?

    1. .. " in altele" si ma refer la " altele" este mai avizat Mumia pietii..sau asa crede " ea" ca in realitate este chiar varsa..spun sursele interne..adica " ele" la o " barfa" mica...

      Draga, dar de ce sa mai fie avizat?!

      Nu este, draga, umilitor? 

      Ce, draga, poate cineva sa stie mai mult ca el, ca sa-l avizeze?

      Vai, draga, ce romani prosti, draga! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb