Asigurătorii vor plăti 10 milioane de euro pentru locuinţele distruse de inundaţii

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 iulie 2010

Asigurătorii vor plăti 10 milioane de euro pentru locuinţele distruse de inundaţii

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor anunţă că un număr de 17 companii de asigurări, care practică asigurări de locuinţe, aveau 3.052 de dosare de daună avizate, deschise ca urmare a inundaţiilor produse în ultima perioadă. Valoarea totală a rezervelor de daună avizate pentru aces-te dosare se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, potrivit cifrelor centralizate de CSA, la data de 13 iulie. Reprezentanţii CSA mai spun că despăgubirile plătite de asigurători, până în prezent, pentru dosarele deschise ca urmare a inundaţiilor s-au ridicat la peste 330.000 de euro (1,4 milioane lei).

În regiunea de Nord-Est a ţării, care cuprinde judeţele Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, au fost avizate 802 dosare. În partea de Nord-Vest, care cuprinde judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu-Mare au fost avizate 499 de dosare. Pentru zona de Sud-Est, care cuprinde judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa au fost avizate 362 de dosare de daună. Pe zona de Sud-Vest, care cuprinde judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt au fost deschise 277 de dosare. Alte 369 de dosare au fost deschise în regiunea de Vest a ţării, care cuprinde judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin. Restul dosarelor de daună au fost deschise în regiune Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) - 431 de dosare, în regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) - 204 dosare şi în Bucureşti şi Ilfov - 108 dosare.

La aceeaşi dată erau în vigoare peste două milioane de contracte de asigurare facultativă a locuinţelor. Potrivit CSA, piaţa de asigurări este pregătită şi are capacitatea financiară necesară să plătească daunele conform obligaţiilor asumate prin încheierea contractelor de asigurare facultativă a locuinţelor.

Indemnizaţiile brute plătite de societăţile de asigurare pentru poliţele facultative de locuinţe au totalizat, în anul 2008, aproa-pe 17 milioane de lei, respectiv 4,6 milioane de euro. Anul trecut, asigurătorii au plătit despăgubiri aferente contractelor facultative pentru locuinţe în valoare totală de 31,4 milioane lei, respectiv 7,5 milioane de euro.

Locuinţele pentru care au fost încheiate poliţe de asigurare sunt protejate inclusiv pentru riscuri de catastrofă, care includ inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren. Potrivit statisticilor oficiale, în România există 8,3 milioane de locuinţe proprietate personală, din care 4,5 milioane în mediul urban şi 3,8 milioane în mediul rural.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb