ASLO: "Creştere de 16% pentru piaţa de leasing operaţional, în primul semestru"

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 3 august 2015

"Creştere de 16% pentru piaţa de leasing operaţional, în primul semestru"

Numărul înmatriculărilor în regim de leasing operaţional a crescut cu 16%, până la nivelul de 52.000 de unităţi, la sfârşitul primului semestru din 2015 faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

În perioada ianuarie-iunie, au fost înmatriculate peste 7.500 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 19% din totalul înmatriculărilor noi, conform raportului citat, care mai arată că tendinţa de creştere anticipată de specialişti se menţine atât în industria auto, cât şi pentru serviciile de management de flote.

Preşedintele ASLO, Bogdan Apahidean, a declarat: "Suntem bucuroşi să observăm că tot mai multe autovehicule noi sunt achiziţionate în sistem de leasing operaţional, ceea ce confirmă încrederea clienţilor în avantajele acestui sistem de mobilitate şi administrare costuri cu flota auto. Luând în considerare şi prognoza de creştere economică pentru acest an, putem estima continuarea creşterii pieţei de leasing operaţional la peste 55.000 de autovehicule în administrare".

Potrivit sursei citate, membrii ASLO reprezintă 98% din totalul pieţei. "În structura portofoliului (la nivel de asociaţie) observăm o creştere a preferinţei clienţilor pentru serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote), cu o cotă de 71%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare", susţin reprezentanţii ASLO, care au precizat: "Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreţinere şi reparaţii, asigurări (RCA şi CASCO), asistenţă rutieră şi maşină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat".

ASLO susţine că, din luna iunie 2015, a început o serie de demersuri, pentru o mai bună reglementare a comerţului cu autovehicule second-hand: "Astfel, printr-o adresă înaintată atât Ministerului Finanţelor Publice, cât şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, membrii Asociaţiei susţin eforturile şi acţiunile împotriva evaziunii fiscale în comerţul cu autovehicule rulate, oferindu-se să colaboreze cu autorităţile pe această temă". Suplimentar, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), ASLO intenţionează să propună măsuri de întărire a cadrului legislativ, în scopul sancţionării actelor de măsluire a kilometrajelor şi a evaziunii fiscale practicate de unii comercianţi de autovehicule rulate.

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată, pe 17 noiembrie 2010, care reuneşte principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa locală: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Fleet Management Services, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management, iar membrii asociaţi sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass's România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb