Asociaţia Investitorilor Minoritari atrage atenţia că piaţa Rasdaq este reglementată

C.P.
Piaţa de Capital / 18 august 2010

Asociaţia Investitorilor Minoritari (AIM) reafirmă statutul de piaţă reglementată pentru piaţa Rasdaq şi, contrar discursului public al CNVM, atrage atenţia asupra pericolului unor interminabile procese pe care investitorii minoritari afectaţi de retrogradările cerute de CNVM le vor deschide cu posibile cereri de despăgubire din bani publici, se arată într-un comunicat de presă.

"Contrar directivelor europene (2004/39/CE) care prevăd că pieţele recunoscute ca reglementate până la 30 aprilie 2006 nu mai au nevoie de o nouă autorizare, CNVM insistă că piaţa Rasdaq trebuie din nou autorizată ca reglementată, refuzând însă să o facă sub diverse pretexte. Cel mai grav este faptul că, în mod nejustificat, CNVM a omis să raporteze piaţa Rasdaq ca reglementată la nivel european. Evoluţiile pe care le suferă mai mereu conceptul de piaţă reglementată la nivel european (în direcţia apărării drepturilor investitorilor, şi nu a diminuării lor, cum doreşte acu, CNVM) nu pot legizima discursul CNVM privitor la necesitatea unei noi reconfigurări a pieţei prin eliminarea de pe piaţă a unor societăţi listate pe piaţa Rasdaq cu afectarea drepturilor investitorilor acţionari la aceste societăţi".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. daca dai search pe google nu gasesti nimic despre AIM.Exista asa ceva? Mi se par neprofesionisti, nu semneaza cu nici un nume, nu au un site, de unde au aparut si care sunt actionarii minoritari pe care ii reprezinta? asa ne putem trezi ca maine avem asociatia actionarilor majoritari- AAM...

    1. Google nu tine loc de stiinta decat pentru unii.Asociatia respectiva a fost implicata in mai multe actiuni de aparare a drepturilor investitorilor minoritari la societati ca Tehnofrig Cluj, Electrosigma Cluj, Automecanica Medias, precum si in probleme generale ale pietei de capital cum sunt statutul pietei Rasdaq. Mai demult asociatia avea numele ASociatia Actionarilor Minoritari. Daca ai fi participant activ in piata de capital, ai sti mai multe si ar avea rost sa-ti spun mai multe.

      google tine loc de o minima informare, si da , ai dreptate, cu mai multa stiinta am cautat, si intra-adevar am gasit asociatia in procese intentate emitentilor alaturi de fam.Dani(la).Sa fi tu chiar Augustin? se explica ferocitatea raspunsului constantand actiunile asociatiei doar in interesul personal al acestei fam.Atentie. ne mai trezim si nu mai muscam santaj ordinar pozand in bunul samaritean care vrea binele pietei de capital.Sa fim seriosi...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb