ASOCIAŢIA SOCIETĂŢILOR DE SERVICE AUTO INDEPENDENTE: "Informaţiile privind frauda de 20% din piaţa de asigurări din România sunt false!"

D.I.
Miscellanea #Auto / 21 martie 2018

"Informaţiile privind frauda de 20% din piaţa de asigurări din România sunt false!"

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) atrage atenţia asupra unei dezinformări vehiculate în spaţiul public referitoare la existenţa unei fraude de 20% in piaţa de asigurari din ţara noastră, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, informaţia preluată de către societăţile de asigurări prin organizaţia UNSAR, s-a dovedit a fi falsă.

Reprezentanţii service-urilor declară că ASSAI "a adresat în mod oficial un set de întrebări către Autoritatea de Supraveghere Financiară în scopul clarificării acestor informaţii vehiculate de către UNSAR:

1. Valoarea estimată de 20% a fraudei în asigurări este o valoare asumată de către ASF?

2. Există studii recente care confirmă aceste valori?

3. Dacă acestea există, vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie aceste date.

4. Dacă aceste informaţii sunt reale, de ce nu a publicat ASF aceste rezultate îngrijoratoare şi studiile care au stat în spatele acestor cifre?

5. Dacă aceste valori sunt reale, care au fost masurile luate de către ASF pentru diminuarea acestora?".

Răspunsul ASF-ului a fost următorul: "cifrele despre care discutăm reprezintă o estimare maximală, rezultată din discuţiile avute la nivelul grupurilor de lucru organizate de către ASF (...)".

Potrivit sursei citate, "ASF şi-a dat seama de gafa facută de domnul director şi a I

încercat să dreaga busuiocul, susţinând că de fapt, că aceste valori sunt doar nişte estimări maximale rezultate în urma unor discuţii şi nu au în spate niciun fel de studiu".

Ca urmare a acestor răspunsuri ASSAI "atrage public atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară să fie mult mai atentă la declaraţiile publice ale unor directori din cadrul sectorului de asigurări, pentru a evita propagarea în spaţiul public a unor informaţii de tip "fake-news" care nu au niciun fel de fundament real, avantajează firmele de asigurări supravegheate de către ASF şi care pot conduce la percepţii greşite ale pieţei".

Totodată, ASSAI somează UNSAR "să prezinte scuze publice pentru dezinformările vehiculate în spaţiul public pe aceasta temă, în ultima perioadă.

Dan Barbu - presedinte interimar ASSAI, a declarat: "UNSAR a căutat un vinovat pentru a justifica majorarea tarifului de referinţă al RCA. Vinovatul găsit de această dată se numeşte «Frauda de 20% din asigurari » - informaţie falsă şi rostogolită de către societăţile de asigurări în diverse publicaţii care nu au verificat veridicitatea acestor inforaţii. Atrag atenţia UNSAR-ului ca piaţa de asigurări din România se poate reconstrui doar pe ADEVĂR şi niciodată pe MINCIUNĂ. Minciunile rămân adevărurile mincinoşilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb