ASOCIAŢIE, DESPRE MASTER PLAN: "Observăm din lista de proiecte o deconectare între politica românească şi cea europeană"

A.C.
Companii #Transporturi / 11 octombrie 2014

În contextul dezbaterii publice privind conţinutul Master Planului General de Transport, reprezentanţii Asociaţiei pentru Mobilitate Metropolitană (AMM) au constatat lipsa de interes pentru realizarea unui document care să contribuie la creşterea competitivităţii sectorului industrial şi de servicii din România dar şi la scoaterea populaţiei din "starea de pauperizare şi izolare".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei din partea AMM, această lipsă de interes este reflectată şi prin cele două comunicate emise de Ministerul Transporturilor la terminarea dezbaterii privind sectorul feroviar, cele două vizând în realitate soarta Autostrăzilor Piteşti-Sibiu şi Arad-Nădlac.

"Autorii documentului au ignorat nevoile de mobilitate ale populaţiei din zonele cu densitate mai scăzută a populaţiei, propunând practic izolarea acestora prin desfiinţarea liniilor de cale ferată. Aceasta în ciuda unor performanţe pozitive înregistrate de operatorii ce au preluat secţiile respective şi în ciuda importanţei strategice pe care multe dintre aceste linii o au. De asemenea a fost ignorat impactul pozitiv al investiţiilor asupra traficului feroviar, Bucureşti-Ploieşti-Predeal (singurul tronson cu adevărat finalizat din România) înregistrând parametrii de trafic superiori anului 2000, anul demarării lucrărilor de reconstrucţie.

Impactul căii ferate asupra asigurării locurilor de muncă şi a atragerii de investiţii este de asemenea ignorat, performanţele trenurilor de marfă şi a liniilor cu importanţă în transporturile naţionale şi internaţionale fiind trecute sub tăcere în analiza posibilelor investiţii. Pe acest fond şomajul provocat direct de concedierile din mediul feroviar şi indirect de investiţiile care se pregătesc să părăsească România va fi în creştere, chiar dacă în întreaga Uniune Europeană sistemul feroviar este un bun generator de locuri de muncă cu calificare ridicată", se arată în sursa citată.

"Deşi apreciem calitatea de audit pe care o are documentul prezentat de Ministerul Transporturilor, observăm din lista de proiecte şi din măsurile propuse o deconectare între politica românească şi cea europeană. Reţeaua centrală de transport este ignorată pentru a fi propuse alte proiecte spre finanţare, deşi există o probabilitate extrem de ridicată ca acestea să nu fie acceptate de finanţatorii europeni, neîncadrându-se în prevederile legislaţiei în vigoare. Considerăm că această politică este deliberată pentru a demonstra artificial ineficienţa căii ferate, a transfera fondurile către alte proiecte de o mai mică importanţă şi a grăbi închiderea cvasi-totală a unui sistem de transport construit cu trudă de poporul român în peste 150 ani de istorie", apreciază Octavian Udrişte, Preşedinte al Forumului de Transport Electric - AMM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb