Asseco SEE achiziţionează 60% din acţiunile BSTS

G.B
Companii / 9 februarie 2022

Asseco SEE achiziţionează 60% din acţiunile BSTS

Asseco SEE (ASEE), cea mai mare companiei IT din Europa de Est, parte din grupul polonez de IT ASSECO, a achiziţionat o participaţie de 60% în cadrul BS Telecom Solutions (BSTS), companie din Bosnia şi Herţegovina, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă regional în Europa de Sud-Est în domeniul digitalizării afacerilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, noua achiziţie asigură premisele companiei de a se extinde pe piaţa globală, în timp ce pentru piaţa din ţara noastră această extindere va oferi acces la serviciile de trafic inteligent şi Smart City bazate pe inteligenţa artificială, o opţiune importantă pentru administraţiile publice din ţara noastră.

"Intrarea noastră în cadrul grupului ASEE este semnificativă din punctul de vedere al consolidării poziţiei companiei în Bosnia şi Herţegovina şi în regiune. De asemenea, reprezintă o şansă pentru extinderea companiei pe piaţa globală. Grupul ASEE, prin operaţiunile sale în 23 de ţări, poate contribui în mare măsură la extinderea produselor noastre pe noi pieţe. Împreună, putem obţine rezultate mai bune. Pe de altă parte, BS Telecom Solutions, în calitate de lider regional în domeniul sistemelor inteligente de trafic şi al soluţiilor pentru oraşe inteligente, va completa portofoliul de produse ASEE cu produsele sale, va consolida şi va confirma poziţia de lider a ASEE în verticale industriale noi sau existente", a declarat Mirza Varatanović, director al BS Telecom Solutions (BSTS).

Scopul achiziţiei este ca Asseco SEE să poată oferi clienţilor săi servicii integrate de digitalizare, prin cele mai avansate tehnologic produse şi servicii. "Ne-am dorit să facem această achiziţie întrucât avem aceleaşi valori, iar BSTS beneficiază de o reputaţie impecabilă şi o cunoaştere solidă asupra industriilor cu cea mai rapidă creştere şi care sunt cele mai promiţătoare în prezent. Cred că ASEE, împreună cu echipa BSTS îşi va spori excelenţa, cunoştinţele şi încrederea în domeniul telecomunicaţiilor, precum şi în domeniul bancar, al producţiei de software şi al serviciilor electronice",susţine Tomasz Ciborek, Directorul Departamentului de Operaţiuni de Vânzări al Grupului ASEE.

Asseco SEE (ASEE) este o companie cu impact semnificativ în mediul de afaceri din România. Prezentă pe piaţă încă din 2005, compania are un număr de aproximativ 120 de angajaţi în ţara noastră şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 130 de milioane de lei.

Darko Glamoèanin, directorul executiv al ASEE Sarajevo, a adăugat: "De la înfiinţarea sa, ASEE a ocupat o poziţie de lider în Bosnia şi Herţegovina în calitate de furnizor de servicii şi producător de software în sectorul financiar. De ani de zile, ne-am construit o poziţie de lider de piaţă şi de motor al schimbării, fiind recunoscuţi în comunitatea de afaceri ca o companie pregătită pentru cele mai recente provocări şi pentru aplicarea tehnologiilor transformaţionale, cum ar fi serviciile cloud, analiză, big data şi AI. Urăm un călduros bun venit celor de la BSTS, un nou membru al echipei ASEE. Sunt sigur că împreună ne vom consolida poziţia în Bosnia şi Herţegovina şi în regiune şi ne vom sprijini şi mai bine clienţii în procesul de digitalizare."

Misiunea BSTS se bazează pe cercetarea şi dezvoltarea de noi servicii, produse şi tehnologii proprii, soluţii de inginerie în domeniul telecomunicaţiilor, proiectare şi inginerie de sisteme inteligente pentru companiile de telecomunicaţii, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb