Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei

ASTĂZI Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 21 februarie 2022

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Actualizare - Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat astăzi decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

---

Actualizare -Vladimir Putin a făcut primele declaraţii după şedinţa Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse în care a fost votată recunoaşterea independenţei celor două regiuni separatiste din Donbas.

"Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolşevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluţia din 1917", a spus Putin.

De asemena, Vladimir Putin a precizat: "Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei".

"Iar în 1954, din anumite motive, Hruşciov a luat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, aşa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice", a completat liderul statului rus.

---

Actualizare - Consiliul de securitate de la Kremlin a votat astăzi pentru recunoaşterea independenţei republicilor separatiste din Donbas, iar preşedintele Vladimir Putin este aşteptat să ia o decizie în acest sens. Ucraina a cerut o reuniune "imediată" a Consiliului de Securitate al ONU. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia acuzând "acte de sabotaj" pe teritoriul său din partea Ucrainei, în vreme ce Kievul respinge aceste acuzaţii ca fiind "fake news".

---

Moscova-AFP(prin Agerpres)-21 februarie 2022: Preşedintele rus Vladimir Putin va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Şeful statului rus urmează să facă un anunţ pe acest subiect luni seară.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borell a anunţat că Uniunea Europeană este gata să activeze sancţiunile dacă Moscova decide să recunoască independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

De partea sa, cancelarul german Olaf Scholz a spus că recunoaşterea regiunilor separatiste din estul Ucrainei de către Rusia ar însemna ''o ruptură unilaterală'' a Acordurilor de la Minsk din 2015.

Liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o "cooperare în materie de apărare". Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii "Republicii Populare Doneţk" şi "Republicii Populare Lugansk", Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Cancelarul german Olaf Scholz a spus că recunoaşterea regiunilor separatiste din estul Ucrainei de către Rusia înseamna punerea in aplicare a intelegerilor tovarasesti ruso/germane.

    1. Ukraina,SEDUSA si ABANDONATA.! TARUL de la KREMLIN,mai CINIC si mai VICLEAN decat orice fost conducator al Rusiei.Actorul din fruntea Ukrainei,a crezut ca OCCIDENTUL,o sa apere invadarea Ukrainei in fata armatei lui Putin si iata ca s-a trezit cu TARA,deposedata de un teritoriu cat un sfert din Romania,iar cei care iau promis sprijin,se bat in comunicate in timp ce Rusii, au ocupat deja militar cele doua regiuni separatiste care apartin de fapt din 2014 Rusiei.De cateva luni,TARUL ,a inconjurat Ukraina cu un CORDON MILITAR de 150 000 de militari cu tehnica militara de ultima generatie,iar Occidentalii,faceau Galerie de pe margine,crezand ca TARUL,in NEBUNIA lui nu v-a intra in UKRAINA. Iata ca s-a intamplat si la fel ca in CAZUL CRIMEEI,nu se mai poate face nimic. Razboiul,nu se combate cu COMUNICATE si cu SANCTIUNI RIDICOLE,care nu vor avea nici un efect. Acum,intrebarea este urmatoarea.? Cat v-a dura pana ce Rusia,v-a ocupa toata UKRAINA si ce ne intereseaza pe noi ca TARA,este faptul daca Romania nu v-a fi si ea EXPUSA RAZBUNARII NEBUNULUI de la Kremlin.O zicala Romaneasca spune:"FERESTEMA DOAMNE de PRIETENI,ca de DUSMANI,MA APAR EU".DOAMNE FERESTE acest POPOR de FURIA NEBUNULUI.!

      Si ce era sa faca EU sau NATO? Ucraina nu este nici membru NATO, nici EU. Dde ce sa lupte romanii, nemtii, americanii etc. pentru Ucraina?

    Recunoasterea acestor regiuni ar insemna declaratie de razboi in urmma acestei recunoasteri ar trebui sa intre toate snctiunile si o izolare totala a Rusiei. Asa ar putea sa se formeze inca citeva sute de tari fiinca in multe state sunt populati sau grupuri de alte nationalitati care ar trebui prin prezenta lor sa ajute la intarirea relatiilor intre state nu sa duca la ruptura lor cum vor Rusi cu aceste regiuni.

    Cedările continui in fata agresorului se termina prost.

    Acum doar s.a făcut o hârtie! Regiunile rămăseseră sub influența Rusiei încă din 2014! Atunci trebuiau luate măsuri, nu acum!

    Problema mare e ca acolo sunt majoritari rusi si nu cu 50%+1. Iar rusii sunt din topor, nu vicleni ca americanii.

    Ucrainienilor sa le fie de bine, ca prea si-au batut joc de romanii din Cernauti. 

    1. Nu e adevarat.

      1. Wikipedia, Donetsk People's Republic: "According to a 2001 census, ethnic Ukrainians make up 56.9% of the total population of Donbas as a whole with ethnic Russians making up the largest minority, making up 38.2% of the total population of Donbas.[32] Russian is the primary language in Donbas as 74.9% of the population of Donbas speaks Russian as their first language.[32]". Chiar daca 75% vorbesc rusa, doar 38% sunt etnici rusi.

      2. Wikipedia, Luhansk Oblast: "The population is largely Russian-speaking, although ethnic Ukrainians constitute a majority (58.0%). Among the minorities are native Russians (39.1%), Belarusians (0.8%), and others (1.4%). Ukrainians constitute the majority in all raions except for Stanytsia-Luhanska Raion and Krasnodon Raion, both of which are east of Luhansk. Ethnic Russians also constitute the majority in regionally significant cities, such as Krasnodon, Sverdlovsk, Krasnyi Luch and Stakhanov. According to the 2001 Ukrainian Census, more than 68.8% of the population consider themselves Russian speakers, while 30.0% consider themselves Ukrainian speakers. The Russophone population predominates in the southern portion of the region and around the city of Luhansk, while the northern region is less populated, mostly agricultural and Ukrainophone." 

      tampenie mai mare ca asta nu am citit, nu suntem rusi dar vorbim ruseste. mai baieti limba vorbita e primul lucru ce identifica un popor, nu ce au trecut in pasaport sau buletin.

      doar ca rusii sunt badarani si nu au chef de lupte politice pe model Catalania.

      in alta ordine de idei e sange pe bursa, analizati si profitati -:) 

      gresit. Sunt ucrainieni socializati in URSS, care au crescut in URSS, au invatat rusa la scoala, au folosit-o la job.

      si maghiarii nostri din Covasna si Harghita zic acelasi lucru, suntem romani get beget dar avem o inclinatie catre limba maghiara :)

      In URSS a fost toata Ucraina, pe vremea aia toti au fost socializati si au crescut in URSS, au invatat rusa la scoala, au folosit-o la job. Doar la astia din Doneţk şi Lugansk a prins rusa radacini puternice, de e primary language restul au uitat-o.  

      PSD PNL alo baieti nefolosim de aceasta oportunitate sa acordam si noi automat cetatenie romana celor din Bucovina de Nord ? Ca de altfel va cam doare in dos de ei

    Canada este o tara cu adevarat terorista.

    India’s ambassador, Deepak Vohra, tears into Prime Minister Justin Trudeau for his blatant hypocrisy. Last year when thousands of farmers protested in Delhi, causing blockades, Trudeau was in support of the protestors and urged the Indian government to have a dialogue with the disgruntled farmers. 

    “The fellow who was trying to give us advice has actually gone into hiding,” Vohra stated. “He has betrayed their trust. The saddest thing about betrayal is that it never comes fr om your enemies, it comes fr om those you have faith in. Some of the most poisonous people come disguised as friends and family.” 

     

    Ambasadorul Indiei da de pamant cu ticalosul de Trudeau care anul trecut sprijinea un protest al fermierilor indieni care blocasera niste sosele si cerea guvernului indian sa discute cu protestatarii. Insa acum, Trudeau nu a discutat cu protestatarii canadieni in schimb a trimis armata sa ii bata si sa ii indeparteze. Le-a confiscat banii, conturile si camioanele. Primarul orasului are deja planuri sa vanda cele peste 100 de camioane confiscate si sa pastreze banii. Teroarea asta merita un razboi. Eu stiu de care parte voi lupta. Voi lupta contra lui Trudeau, contra lui Biden, contra lui Macron, contra altor cretinopati care vor sa instaureze creditele sociale si urmarirea comportamentului online si offline. 

    Daca Rusia si Putin sunt ambasadorii conservatorismului, voi lupta alaturi de ei. Astept sa vina razboiul sa vad caricaturi ca Trudeau sfarsind comic. 

    "Vladimir Putin a precizat: "Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei"."

    Adevarat. 

    Pana la urma daca imi amintesc eu bine din Istoria Romaniei aparitia Romaniei initiale a fost o urmare regionala a razboiului ruso-turc din Crimeea.  

    Revenind in prezent... inca nu inteleg de ce Turcia a tot livrat armament ofensiv si drone Ucrainei. Au fost decizii nu foarte bine gandite. La fel de prost gandite ca impingerea cu forta a romanilor din Ucraina in prima linie a frontului in razboiul din 2014 (refuzul era tratat cu inchisoare grea si sunt cunoscute cazuri de decese "neobisnuite" in inchisoare ale romanilor care nu au raspuns ordinului de chemare la arme in Armata Ucrainei .... ) ... NU AM SA UIT ACESTE LUCRURI !  

    1. Trolul rus la datorie.

      iar esti semnificativ de prost

      eu troll?  

      e o jignire gratuita din partea unui om cu o existenta complet fara sens si gratuita.  

      inca nu ai inteles valoarea comentariilor mele anticipative. 

      pentru ca nu poti - mental nu ai aparatul necesar sa intelegi.

    Pegatiti-va banutii, ca avem de cumparat masiv zilele astea.....o sa se vanda masiv la preturi micute, numai bune pentru niste speculanti ca noi. Hai cu razboiul, sa facem bani!!!!

    1. nu te bucura de razboi, banii aia sunt cu sange pe ei

      mai bine ai lupta pentru pace, nu razboi 

      Sa fie pace dupa ce cumpar cat vreau....apoi pacea sa fie cu noi!

      Ești primitiv

    A luat Crimea, SUA si UE a latrat printre gard. Acum a luat Doneţk şi Lugansk toti latra, inclusiv Romania, maine vor lua toata Ucraina si iar vor latra si pe Putin il va durea la basca. Astea sunt toti intelesi si se prefac ca apara si ei ceva. Biden al SUA numai stie cum il cheama, americanii au pus in frunte o marioneta care uita imediat tot, asa ca deja a uitat de Ucraina. In sfarsit Rusia recunoaste ca au format Ucraina din teritoriile furate de la alte tari. Basarabia a fost furata Romaniei de rusi si data Ucrainei, care isi bat joc de ei ca minoritate, mereu au facut asta, iar vestul si SUA au tacut. Nu stiu de ce plangem noi acum. Ce ne doare pe noi de Ucraina? Gata problemele noastre au disparut putem fi jecmaniti de toti, la gaz, la energie, la petrol, la tot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb