"Astra Vagoane Călători", ţintă de preluare pentru un fond austriac

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2009

"Astra Vagoane" a lansat un produs nou, vagonul "Interegio", prezentat de conducerea companiei ca fiind cel mai ieftin vagon nou din Europa, cu o durată de viaţă de aproximativ 40 de ani.

"Astra Vagoane" a lansat un produs nou, vagonul "Interegio", prezentat de conducerea companiei ca fiind cel mai ieftin vagon nou din Europa, cu o durată de viaţă de aproximativ 40 de ani.

Conducerea producătorului de material rulant "Astra Vagoane Călători" a refuzat recent o ofertă de preluare a companiei lansată de un fond de investiţii austriac, a declarat, ieri, pentru ziarul BURSA, domnul Valer Blidar, preşedintele Grupului Astra.

Domnia sa ne-a spus: "Luna trecută, am primit o ofertă din partea unui fond austriac care dorea fie să devină partenerul nostru prin achiziţionarea a 51% din acţiunile Astra Vagoane Călători, fie să ne cumpere în întregime. Noi am refuzat, însă, ambele oferte".

"Astra Vagoane Călători" este nucleul unui grup de firme din care mai fac parte "Astra Vest", "Sirv Titu", "Marmura" Bucureşti şi "Tristar" Bucureşti.

Recent, "Astra Vagoane" a lansat un produs nou, vagonul "Interegio", prezentat de conducerea companiei ca fiind cel mai ieftin vagon nou din Europa, cu o durată de viaţă de aproximativ 40 de ani.

"Preţul acestui vagon ajunge la 500-600.000 de euro, cât costă un vagon modernizat, construit în urmă cu 40 de ani", ne-a mai spus domnul Blidar, adăugând: "Noi nu vrem să luăm pâinea societăţilor care se ocupă de modernizări, motiv pentru care am venit cu o propunere, şi anume ca mai multe companii să ia parte la producerea acestui tip de vagon. Bineînţeles, doar noi ştim să facem boghiul şi carcasa, însă celelalte companii din piaţă ar putea să facă restul. Ne-am gândit ca pe perioada de criză să ne împărţim feliile astfel încât să putem mânca toţi o pâine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb