Atac armat la o universitate din nord-vestul Pakistanului

Ioana Dogaru
Internaţional / 20 ianuarie 2016

Actualizare 10:00 Atacul armat de la o universitate din nord-vestul Pakistanului, soldat cu peste 20 de morţi

Atacul comis miercuri dimineaţă de un grup înarmat de persoane la o universitate din nord-vestul Pakistanului s-a soldat cu cel puţin 21 de morţi, a anunţat un responsabil al poliţiei pakistaneze, potrivit căruia operaţiunea de eliminare a atacatorilor s-a încheiat, informează AFP.

"Bilanţul atacului terorist a crescut la 21 de morţi", a indicat pentru agenţia franceză de presă şeful poliţiei regionale Saeed Wazir, fără să precizeze dacă printre morţi figurează şi atacatori. El a spus că operaţiunile de eliminare a autorilor atacului s-au încheiat şi că forţele de securitate patrulează în acest moment zona, relatează France Presse.

Acelaşi oficial anunţase anterior un bilanţ de 12 morţi şi 30 de răniţi, între care studenţi, personal (didactic) şi agenţi de securitate, în atacul încă în desfăşurare în acel moment în campusul universităţii Bacha Khan din Charsadda, precizează sursa citată.

Mai devreme, agenţiile internaţionale de presă informaseră despre cinci morţi, în timp ce media pakistaneză relataseră cu privire la 15 morţi şi peste 50 de răniţi în urma atacului de la universitatea din oraşul Charsadda, aproximativ 50 km de Peshawar (nord-vestul Pakistanului), aminteşte AFP.

Potrivit publicaţiei pakistaneze The Express Tribune, atacul comis miercuri dimineaţă de un grup armat la universitatea din Charsadda a fost revendicat de gruparea teroristă Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP).

Nici până acum nu este clar câţi atacatori au fost implicaţi în asaltul asupra universităţii pakistaneze. Şeful poliţiei regionale menţionat anunţase mai devreme eliminarea a cinci autori ai atacului, potrivit AFP.

------

Un grup de atacatori înarmaţi neidentificaţi a atacat miercuri o universitate în nord-vestul Pakistanului, a indicat pentru AFP vicepreşedintele instituţiei, precizând că atacul este în curs de desfăşurare.

"Poliţia mi-a spus că schimburile de foc continuă în campus"-ul universitar, a indicat agenţiei franceze de presă Fazal Raheem Marwat, vicepreşedintele Universităţii Bacha Khan din Charsadda, un oraş situat la aproximativ 50 km de Peshawar, dar fără să poată să ofere precizări despre eventualele victime.

În acelaşi timp, agenţia de ştiri Reuters relatează că două explozii s-au auzit miercuri la universitatea din Charsadda, în nord-estul Pakistanului, unde mai devreme a fost anunţat un atac armat cu implicarea mai multor atacatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb