ATAC LA DRAGNEA DE LA COTROCENI: Pune în opoziţie securitatea naţională cu sănătatea cetăţenilor

E.M.
Politică / 12 februarie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis critică propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia bugetele serviciilor secrete pentru a aloca fonduri mai mari pentru Sănătate, afirmând că, printr-un gest cinic, liderul PSD pune în opoziţie securitatea naţională cu sănătatea cetăţenilor şi că numai un politician meschin şi inconştient ar putea să inocula această idee, şeful statului propunând ca, dacă se declară atât de preocupat de sănătatea românilor, Dragnea să suplimenteze bugetul sănătăţii din banii alocaţi partidelor. Iohannis face apel la Parlament să revină la alocările bugetare iniţiale, propuse de Guvern şi aprobate în CSAT.

"În legătură cu proiectul bugetului pentru anul 2019, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenţia că ţara noastră are nevoie de un buget credibil, în beneficiul românilor şi nu al unui partid politic. Astfel, Guvernul şi Parlamentul au responsabilitatea esenţială de a identifica soluţiile financiare sustenabile pentru fiecare domeniu în parte. În schimb, PSD recurge la noi demersuri populiste, care riscă să vulnerabilizeze România în actualul context geopolitic marcat de incertitudine şi de intensificarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa statelor NATO. Printr-un gest cinic, preşedintele PSD pune în opoziţie securitatea naţională cu sănătatea cetăţenilor. Numai un politician meschin şi inconştient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a căror misiune legală fundamentală este tocmai asigurarea securităţii naţionale, protejarea vieţii oamenilor şi a intereselor ţării", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În opinia preşedintelui, propunerea de reducere a bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale constituie "un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări" şi "tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreţionară a bugetelor structurilor de securitate, în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic", conform News.ro.

De aceea, Preşedintele României face apel ca Parlamentul să revină la alocările bugetare iniţiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 şi avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb