Atacul clovnilor siniştri

Catalin Avramescu
Ziarul BURSA #Editorial / 16 iunie 2020

Catalin Avramescu

Zilele trecute am fost prin Londra. Eram între două zboruri de "repatriere", aveam o zi liberă şi am ieşit să mă plimb. Prin zona Parlamentului, mi-a atras atenţia o patrulă de poliţie călare. Doi cai superbi, călăriţi de două doamne în uniformă.

Ajuns acasă, am accesat site-ul ziarul (britanic) pe care îl citesc de obicei. O ştire deplorabilă. În Londra a avut loc o manifestaţie "anti-rasistă". Văzusem ceva agitaţie, erau câţiva agitatori cu pantaloni bufanţi, care vandalizau cu spray cădirile istorice. Dar ştirea era mai sumbră. Manifestaţia a fost confiscată de grupuri violente. Cineva a aruncat cu petarde în poliţiştii călare. Unul dintre cai s-a speriat. O poliţistă a ajuns în spital, cu capul spart şi coastele rupte. Poate că era chiar una dintre doamnele pe care le văzusem mai devreme.

Isteria a pornit din Statele Unite. Un poliţist a imobilizat un suspect de falsificare de bancnote. I-a pus genuchiul pe gât şi l-a ţinut aşa aproape 9 minute. Nu sunt expert, dar mi se pare că respectivul poliţist a fost pe drept arestat pentru omor (fără premeditare). Există maniere decente sau măcar acceptabile de a aresta pe cineva. Mai ales că putea recurge la ajutorul celorlalţi trei colegi poliţişti, care priveau scena fără să intervină. Nu ştiu ce au avut în cap respectivii. Problema este că tragedia este instrumentalizată acum ca un exemplu al "rasismului".

Dar nu există nici cea mai mică dovadă - din câte cunosc - că poliţistul din Minneapolis l-a omorât pe George Floyd din motive rasiste. M-am uitat la filmul întâmplării. Nu a spus nici un cuvânt, nu a făcut nici un gest în acest sens. Nici măcar CNN - de multă veme un amvon al Stângii radicale - nu a găsit măcar ceva antecedente rasiste în purtarea poliţistului din Minneapolis, măcar o glumă deplasată. Repet, nu am idee de ce l-a brutalizat pe George Floyd. (Probabil că nu îi păsa de drepturile suspectului). Dar nici nu înţeleg ce sens are să îl acuzi de rasism.

Însă acesta este doar începutul delirului. Manifestanţii acuză întreaga poliţie americană de rasism. Am văzut, la unul dintre manifestanţii din Washington, o pancartă care cerea "Aboliţi poliţia!". În cazul acesta, presupun că ordinea pe străzi o vor menţine Gărzile Roşii...

Mai departe, protestatarii au exportat aceeaşi agendă la Londra. Orice persoană cu un intelect funcţional se va întreba cu ce este vinovată poliţista călare de abuzul colegului său din Minneapolis. Dar raţiunea este de mult aruncată pe fereastră. Trăim în epoca bufonilor. Unul dintre ei, tot la Londra şi tot zilele trecute, era pe o stradă laterală. Scrisese sloganuri "anti-rasiste" cu litere de carton de-a curmezişul carosabilului. Era îmbrăcat în ceva care semăna, vag, cu o salopetă anti-Covid. Nu citea nimeni, nu trecea mai nimeni pe acea stradă, era doar un act de nebunie solitară.

Se spune că negrii sunt "disproporţionat agresaţi" de poliţie. Adică dacă poliţistul împuşcă un criminal, asta este automat o "agresiune"... Bun, să presupunem (prin absurd). Dar să ridicăm capul şi să vedem ce ne arată cifrele. Cei mai împuşcaţi fatal, de către poliţia americană sunt, de departe... albii (52%). Doar 32% dintre victime sunt negri.

Sigur, vor spune suporterii "anti-rasismului", negrii formează doar 13% din populaţia Statelor Unite. Ceea ce ei nu spun este că negrii comit 52% din totalul omorurilor (cifra este din 2016, oficială, de la FBI). Tot negrii comit 54% dintre tâlhării, 30% dintre furturile de maşini, 30% dintre violuri, şi 31% dintre infracţiunile de fals. Marea majoritate a victimelor sunt tot din comunitatea de culoare... De ce anume se întâmplă asta şi ce se poate face sunt alte probleme, care merită discutate cu altă ocazie. Acum să rămânem la fapte.

Este clar că tragedia din Minneapolis este doar un pretext. În realitate avem de-a face cu un val de isterie de masă. Nu este primul.

În 1954, cetăţenii din Seattle au început să descopere că parbrizele maşinilor personale erau crăpate. Mii de oameni s-au plâns la poliţie. A urmat o investigaţie care a descoperit că 95% dintre incidente erau fabulaţii. Crăpăturile existau doar în imaginaţia celor care se văitau. Misterios, epidemia a încetat brusc.

Tot misteriose sunt şi epidemiile de leşin care au fost semnalate din Europa până în Asia sau Africa. În teritoriile palestiniene, sute de fete au leşinat, susţinând că au fost afectate de gaze israeliene. În Malaezia, vinovate erau "spiritele". În Portugalia, alte sute de fete au ameţit şi respirau greu datorită unui "virus" despre care credeau că se ia de pe căpşuni.

Poate că cel mai bizar exemplu recent este epidemia de "clovni criminali" care a pornit chiar din Statele Unite. În 2016 zeci de mii de oameni au observat clovni siniştri, care pândeau , înarmaţi, prin parcuri, garaje sau străzi. Uneori aceşti clovni ar fi atacat oameni nevinovaţi. Incidente au avut loc peste tot în lume, din Canada până în Croaţia, şi din Singapore până Suedia. La sfârşitul anului, clovnii dispăruseră.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Negrii, cu 13% pondere în populația SUA dar în fauna din închisori, majoritari. Cu mulți ani în urmă am citit undeva, cu peste 90%. Ar fi interesantă o paralelă cu situația din țărișoara noastră, dar iute, cât,,colorații" noștri " zburătoarele" nu își iau zborul spre 'soare apune'. Madonna, la concertul ținut la București, a fost huiduită pentru că a spus că Țiganii sunt discriminați în țara noastră-- acum alături de Boris Becker s-a alăturat anti.rasiștilor, Deci încă doi CLOVNI SINIȘTRI.??

    Proteste anticapitaliste și anti-sistem au fost deturnate de neo-marxisti sa pară proteste anti-rasiste, că asta le servește mai bine interesele. De fapt lumea a ieșit în stradă de foame și de disperare in capitalism, asta e realitatea.

    Sa dai jos tot felul de statui și să interzici filme, înseamnă să ștergi cu buretele secole de istorie imperialistă construite pe spinări de sclavi, călcând pe cadavre.

    Cine pune botul la așa ceva? 

    1. Tu!

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb