Atacuri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza

S.B.
Politică / 2 februarie 2023

Atacuri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza

Israelul a lansat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza în noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian, informează news.ro.

Mai multe rachete palestiniene noi au fost lansate după aceste atacuri, iar în jurul orei 03.15 (01.15 GMT) s-au auzit noi explozii şi zgomot de avioane din oraşul Gaza, unde sufla un vânt puternic.

Într-o declaraţie emisă la ora 02.41 (00.41 GMT), armata israeliană a confirmat că este "în proces de a lovi Fâşia Gaza".

Potrivit surselor de securitate locale şi a martorilor, primele atacuri (cel puţin şapte) au lovit un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, în tabăra de refugiaţi al-Maghazi (centrul Fâşiei Gaza).

Un reporter AFP a văzut două rachete trase către Israel din Fâşia Gaza după aceste atacuri, iar martorii au vorbit despre mai multe rachete lansate din diferite locaţii din acest microteritoriu de 2,3 milioane de locuitori aflat sub blocada israeliană de când Hamas a preluat puterea acolo în 2007.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), un grup armat palestinian laic, a susţinut că a efectuat "un baraj de rachete [...] ca răspuns la agresiunea sionistă asupra Fâşiei Gaza", printre altele.

Pe partea israeliană, sirenele de avertizare au sunat în Sderot, un oraş din sudul Israelului, lângă Fâşia Gaza, potrivit armatei.

Potrivit surselor locale de securitate, a doua rundă de atacuri aeriene israeliene a vizat un centru de antrenament al Brigăzii al-Qassa la sud-vest de oraşul Gaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb