ATACURI DE INTERIOR Obiectivul alegerilor interne: reinstaurarea democraţiei în PNL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 aprilie 2017

Alegerile interne pentru şefia Partidului Naţional Liberal provoacă tulburare în interiorul formaţiunii. Se aruncă săgeţi către ultimii doi preşedinţi, Raluca Turcan şi Alina Gorghiu, pentru modul defectuos în care au colaborat cu organizaţiile din teritoriu, dar nu sunt de neglijat nici contrele dintre "vechii liberali" şi colegii mai noi veniţi din fostul PDL.

Văzut drept viitorul preşedinte, chiar dacă la alegeri se va confrunta pentru acest post cu Cristian Buşoi, Ludovic Orban anunţă că intenţionează să reinstaureze democraţia şi dialogul în PNL: "Este o vorbă care spune "unde nu-i cap, vai de picioare'. Din fericire, în PNL au început alegerile. Din fericire, membrii PNL sunt chemaţi să ia destinul partidului în mâna lor. (...) Candidez la funcţia de preşedinte al PNL nu pentru glorie personală, nu pentru a câştiga avantaje în plan personal, ci dintr-un profund sentiment de datorie morală faţă de PNL. PNL are nevoie de caracter, de o identitate clară de dreapta, are nevoie în mesajul public de forţă şi credibilitate, de unitate, dar nu clamată ci reală, născută din înţelegerea obiectivelor pe care le avem. PNL mai are nevoie ca decizia în partid să revină membrilor, să nu se mai ia doar în cercuri restrânse la Bucureşti, ci cu participarea fiecărui membru important, a fiecărei organizaţii locale. Conducerea PNL trebuie să înveţe din nou să îşi respecte membrii de partid, să îi asculte, să ţină cont de ceea ce spun membrii, şi mai ales să asigure un cadru în care fiecare să poată face carieră în partid, bazată pe efort, merit şi rezultate".

În acelaşi cadru, Conferinţa judeţeană a PNL Neamţ, Cristian Buşoi şi-a exprimat şi el nemulţumirea legată de colaborarea dintre partid şi preşedintele ţării: "Ne trebuie o coordonare mai bună cu preşedintele României. PNL nu poate fi nici anexa şi nici prelungirea Administraţiei Prezidenţiale. Nimeni nu doreşte acest lucru, sunt convins, nici preşedintele României. Şi noi, şi preşedintele Iohannis ne dorim să existe un PNL de sine stătător, pe picioarele sale, pe propria forţă, care să fie într-un parteneriat, într-o coordonare cu preşedintele României, care să îi ofere suportul politic pentru principalele iniţiative ale sale aşa cum preşedintele României trebuie să sprijine PNL atunci când opiniile şi obiectivele noastre de partid de opoziţie sunt legitime şi benefice pentru România."

Alegerile interne din PNL vor avea loc pe 17 iunie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb