Atacuri în valuri din partea criminalilor cibernetici

Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 septembrie 2019

Criminalitatea cibernetică este în plină expansiune, inventivitatea atacatorilor fiind debordantă. Pe lista problemelor cu care s-au confruntat companiile în urma atacurilor de securitate în ultima perioadă se află: transferuri de bani neautorizate, staţii de lucru criptate de ransomware şi indisponibilitatea serviciilor.

Mai mult de jumătate (56%) dintre cererile de răspuns la incidente (IR) procesate de către experţii Kaspersky Lab, în 2018, au fost făcute după ce organizaţia respectivă se confruntase deja cu un atac care a avut consecinţe vizibile, arată cel mai recent raport al companiei de securitate cibernetică. Conform raportului, 44% dintre solicitări au fost procesate după detectarea unui atac, într-o etapă timpurie, respectiv 22% după detectarea unei activităţi potenţial rău intenţionate în reţea, iar alte 22% iniţiate după ce a fost găsit un fişier periculos în reţea.

În 2018, peste un sfert (26%) dintre cazurile investigate "cu întârziere' au fost cauzate de infecţii cu malware de criptare, în timp ce 11% dintre atacuri au dus la furturi de bani. Totodată, în 19% dintre aceste cazuri au fost rezultatul detectării spam-ului dintr-un cont de e-mail de companie, detectării indis-ponibilităţii serviciului sau a unei breşe reuşite. Potrivit sursei citate, 81% dintre organizaţiile care au furnizat date pentru analiză au indicatori de activitate periculoasă în reţeaua lor internă, iar aproape o treime (34%) dintre companiile chestionate au prezentat semne ale unui atac direcţionat avansat. În plus, 54,2% dintre organizaţiile financiare au fost atacate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb