Atentat în Mali: 5 morţi şi 8 răniţi

Alexandru Costea
Internaţional / 7 martie 2015

Actualizare 17:41 Aurescu: "Condamn cu tărie actul de teroare din Bamako"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a transmis, azi, un mesaj, pe Twitter, ca reacţie la atacul terorist care a avut loc în cursul nopţii trecute, în Mali, în care "condamnă cu tărie acest act de teroare, precizând că gândurile sale sunt alături de familiile victimelor".

Cinci persoane, printre care un cetăţean francez şi un ofiţer belgian al Uniunii Europene, au fost ucise într-un atac armat comis de cel puţin o persoană mascată într-un club frecventat de străini în capitala statului Mali, Bamako.

Franţa şi Belgia au condamnat atacul de la restaurantul La Terrasse din Bamako, Ministerele de Externe din cele două ţări confirmând decesele celor doi cetăţeni europeni.

Belgianul ucis era ofiţer de securitate al Uniunii Europene, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. "Uniunea Europeană nu va fi intimidată de terorism. Vom rămâne fermi alături de Mali şi poporul său", a afirmat el.

Preşedintele şi premierul din Mali au vizitat locul atacului, iar Guvernul a anunţat că a fost deschisă o anchetă.

Un martor, Hamadou Dolo, a declarat că doi atacatori au fugit din club şi au plecat cu o maşină condusă de un complice. Ei s-au întâlnit cu o maşină de poliţie şi au deschis focul, omorându-l pe şofer, un civil de pe stradă şi un agent privat de securitate de lângă o casă, a adăugat Dolo.

La Terrasse se află în cartierul Hippodrome din Bamako, unde locuiesc mulţi străini, iar clubul este foarte popular în nopţile de vineri spre sâmbătă.

Franţa a sporit măsurile de securitate la obiectivele franceze din Mali, iar ambasada franceză a înfiinţat o celulă de criză pentru a ajuta cetăţenii din Bamako.

Forţele franceze au condus o operaţiune militară la începutul lui 2013, în urma căreia au fost alungaţi extremiştii al-Qaida dintr-o regiune vastă pe care o controlau în nord-estul Mali. Operaţiunea militară continuă în acea regiune, unde au loc confruntări frecvente.

---------

În urma unui atentat comis într-un restaurant din Mali cinci persoane au decedat şi alte opt au fost rănite, potrivit unui bilanţ difuzat de surse medicale locale, transmite AP.

Trei elveţieni, între care o femeie aflată în stare foarte gravă, se află printre cei opt răniţi. Un francez şi un belgian figurează printre cei ucişi.

Şeful Misiunii ONU în Mali (MINUSMA), Mongi Hamdi, a condamnat "atacul odios şi laş", indicând într-un comunicat că printre răniţi se află doi experţi internaţionali care lucrează cu Serviciul Naţiunilor Unite de acţiune împotriva minelor (UNMAS) din cadrul MINUSMA, fără a preciza cetăţenia lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb