ATREA: Numărul proiectelor care vor include şi soluţii de răcire centralizată se va dubla anul viitor pe segmentul caselor individuale

G.U.
Companii #Construcţii / 25 octombrie 2021

Dorin Şalamac, director general Atrea România

Dorin Şalamac, director general Atrea România

Piaţa sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură a crescut în ultimul an cu 30%. Românii care se mută la casă au început să conştientizeze necesitatea instalării unor astfel de soluţii, atât din nevoia de a crea un mediu mai confortabil, mai sănătos, dar şi pentru că sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, informează Atrea, lider pe piaţa ventilaţie cu recuperare de căldură, într-un comunicat de presă.

"Estimăm că piaţa sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură a crescut cu până la 30% de la începutul acestui an. În ceea ce priveşte sistemele Atrea, am înregistrat o creştere spectaculoasă pentru unităţile de ventilaţie care includ şi răcire, de aproximativ 300%, însă trebuie să menţionăm că suntem abia la început în piaţă cu aceste unităţi. În orice caz, pe nişa aparatelor de ventilaţie cu răcire ne aşteptăm ca şi în următorul an cererea să fie în continuare crescută şi estimăm o dublare a numărului de proiecte pe segmentul caselor individuale. Din aceste creşteri rezultă faptul că mulţi dintre românii care îşi construiesc case înţeleg avantajele unei astfel de soluţii, mai ales atunci când vorbim de aerisire şi răcire folosind acelaşi sistem centralizat. Aceste sisteme funcţionează în regim continuu şi menţin temperatura optimă vara şi iarna, fără a crea curenţi deranjanţi de aer şi fără a avea un consum mare de energie, ca în cazul aparatelor de aer condiţonat clasice", a declarat Dorin Şalamac, director general Atrea România.

Referitor la aparatele de ventilaţie cu recuperare de căldură care nu includ şi sistemele de răcire, reprezentantul Atrea apreciază că, până la finalul anului, va exista o creştere de 20-25% a cererilor, pe fondul creşterii generale a pieţei.

Conform comunicatului, Atrea oferă soluţii complete de ventilaţie şi climatizare, de ultimă generaţie, pentru toate tipurile de construcţii care se remarcă prin eficienţa foarte mare a recuperatorului de căldură. De asemenea, unităţile sunt versatile şi oferă diverse posibilităţi de montaj pe plafon, vertical sau tip dulap. Sistemele Atrea sunt automatizate şi permit integrarea în orice tip de proiect care include soluţii centralizate de control şi comandă.

Costurile de implementare încep de la 3500 euro, pentru o casă de 150mp

Costul unui sistem de venţilaţie cu recuperare de căldură, care să includă unitatea, sistemul de distribuţie, punerea în funcţiune şi montajul începe de la 3.500 euro, dacă se ia în cosiderare un proiect clasic de casă de 150 mp şi poate ajunge până la 5000 euro. Pentru soluţia completă de ventilaţie, care include răcire şi reîncălzire de aer, costul începe de la 6000 euro şi ajunge până la 10.000 de euro, în funcţie de suprafaţă şi complexitatea sistemului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb