ATTILA CSEKE: Klaus Iohannis şi Hunor Kelemen au discutat despre o viitoare coaliţie de guvernare

J.P.
Politică / 8 decembrie 2020

Klaus Iohannis şi Hunor Kelemen au discutat despre o viitoare coaliţie de guvernare

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coaliţie de guvernare după ce noul parlament va intra în funcţie, a confirmat liderul senatorilor UDMR, Attila Cseke, într-o intervenţie la Digi24.

"Pot să confirm că a existat o discuţie între domnul preşedinte Iohannis şi domnul preşedinte Kelemen Hunor în cursul zilei de astăzi. Vor urma consultări în câteva zile, imediat după ce alegerile vor fi validate, vor fi declanşate consultări, aceasta a fost tema discuţiei", a precizat liderul senatorilor UDMR.

"Noi aşteptăm să se finalizeze numărătoarea voturilor şi să vedem, oficial, care sunt mandatele atribuite partidelor, care sunt formaţiunile politice care intră în Parlament, care e numărul de mandate al fiecărui club parlamentar şi, sigur, după aceea, dacă vom fi chemaţi la negocieri, fără niciun fel de discuţie, orice dezbatere la care am fost chemaţi am spus da.

Dacă ne uităm din punctul de vedere al orientării pe plan european, sigur că sunt mai multe formaţiuni care fac parte din acelaşi grup, Partidul Popular European, UDMR e cel mai vechi membru din România al PPE", a spus Cseke, întrebat dacă UDMR ar putea intra într-o coaliţie cu PNL şi USR-PLUS.

"Vrem în primul rând să vedem rezultatul. Noi ne dorim să avem un număr de mandate asemănător undeva pe aproape a ceea ce am văzut în aceşti patru ani care se termină acum şi, evident, în funcţie de cum se corelează cu alte mandate ale altor grupuri parlamentare ne vom exprima un punct de vedere, e prea devreme astăzi să spun care vor fi principalele puncte ale acestei dezbateri din punctul de vedere al UDMR.

În afară de această discuţie care a fost între domnul preşedinte Iohannis şi preşedintele UDMR, alte discuţii nu am avut. Domnul preşedinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori că e de dorit ca în România să fie un guvern de centru dreapta. Vom vedea în următoarele zile care vor fi aceste dezbateri şi consultări", a conchis Attila Cseke.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Domnul preşedinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori că e de dorit ca în România să fie un guvern de centru dreapta"

    discutii ca de la presedinte la presedinte 

    nu-i asa? 

    deunazi sasul ii facea cu ou si otet pe cei de la udmr si acuma se pupa cu ei? 

    la ce sa te mai astepti de la ac politica romaneasca? 

    toti sunt niste taratoare inconjurate de pupincuristi

    "ALESILOR" SUNTETI DE TOATA JENA! 

    Plavannis: "Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor."

    Acum Plavane, cine se lupta sa dea, nu doar Ardealul, ci intreaga tara, pe mana Ungurilor? Daca in 1940 am avut "Dictatul de la Viena", cat de curand cu "ajutorul" Plavanului, o sa avem probabil, "Dictatul de la Berlin"! 

    Cum te cheamă pui de dac ???

    - PIȘTA ...bingoooo !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb