Audienţele politicii televizate rămân constante
O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 1 septembrie 2011
Realitatea TV şi Antena 3 sunt posturile TV care au pierdut cei mai puţini spectatori pe parcursul verii. Cifrele demonstrează că interesul publicului pentru ştiri, dar şi pentru dezbaterile cu şi despre politicieni, rămâne constant, chiar şi pe perioada vacanţelor. Făcând o comparaţie între primele 5 posturi, în funcţie de audienţa medie pe zi înregistrată în lunile mai, iunie şi iulie, se poate observa că Realitatea a avut fluctuaţii de plus, minus 6.000 de telespectatori, iar Antena 3 a înregistrat un plus de 3.000 de telespectatori după care a venit o coborâre de 13.000. Spre exemplu, la primele două posturi, Pro TV şi Antena 1, scăderile sunt de ordinul zecilor de mii. Trendul s-a menţinut şi în luna august în ceea ce priveşte cele două posturi de ştiri, conform datelor pe primele trei săptămâni. Interesul tot mai crescut pentru activitatea politică s-a văzut şi în cele două runde de alegeri din colegiile uninominale 2 Maramureş şi 6 Neamţ, în ultimul înregistrându-se o medie foarte bună în ceea ce priveşte prezenţa la vot, de 55,88%. Principalele teme politice ale acestei veri dezbătute la cele două posturi tv au fost legate de reorganizarea administrativă şi reducerea numărului de judeţe, de atacul preşedintelui Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai şi comasarea alegerilor de anul viitor.
În altă ordine de idei, trebuie menţionat că în perioada 1 - 31 mai 2011, au fost monitorizate 12 posturi de televiziune (TVR 1, Antena 1, Pro TV, Realitatea TV, Prima TV, TVR 2, TVR Cultural, Kanal D, Antena 3, B1 TV, OTV şi 10 TV) şi două posturi de radio (Radio România Actualităţi şi Europa FM), de o echipă a Institutului de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Române, coordonată de Rodica Zafiu, la cererea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Au fost monitorizate în special emisiunile de ştiri şi dezbateri din prime-time difuzate de aceste televiziuni şi radiouri - în total 300 de ore de programe. Astfel, s-a observat că la televiziunile de ştiri, greşelile de exprimare au scăzut considerabil, de la monitorizarea din martie la cea din mai, şi anume de la 58 la 25 la Antena 3, respectiv de la 37 la 28, la Realitatea TV.
1. fără titlu
(mesaj trimis de gica instalatoru' în data de 01.09.2011, 09:04)
mah, sa nu le monitorizeze si de altceva nu numai de greseli lingvistice.Heu zic sa se mai huite si Hacademicianu asta pe TarafTV k a invete si hel limba romanas Sanatace muhlta vere'.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de sica electricianu în data de 01.09.2011, 10:01)
stai linistit, ca sunt destui privitori ai Tarafului, si asta se regaseste si se vede peste tot cu ochiul liber , ex, bac-ul de anul asta .