Audierile lui Patriciu se amînă pentru luna următoare

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Politică / 26 ianuarie 2006

Aşa cum ne-am obişnuit cu toţii, preşedintele "Rompetrol Rafinare" Dinu Patriciu a mai dat o tură şi ieri pe la Parchet.

Avocatul domnului Patriciu ne-a informat că li s-a spus că, după 7 februarie, li se va aduce la cunoştinţă o eventuală extindere a cercertărilor. "Asta demonstrează că ne învîrtim în jurul cozii şi nimic nu se concretizează în momentul de faţă", concluzionează Cristian Iordănescu.

Preşedintele "Rompetrol" a mai precizat că nu a cerut nici o amînare: "noi voiam să vedem mandatele în baza cărora au fost interceptate convorbirile începînd cu anul 2003. Şi ni s-a spus astăzi că nu este vorba de anul 2003, ci începînd cu 2003 şi că excede perioada anchetei acum. Probabil că nu există acest mandat".

Dinu Patriciu a mai declarat: "Pe mine mă interesează res-pectarea legalităţii şi reforma în justiţie, în aşa fel încît să am parte de un proces echitabil şi rapid, lucru care nu s-a întîmplat". Referitor la Curtea Constituţională, preşedintele "Rompetrol" afirmă că procesul intentat statului român se află în curs şi "are termen, probabil în lunile următoare, procedurile fiind extrem de lungi".

Avocatul lui Dinu Patriciu, prezent şi el la Parchet, Cristian Iordănescu, a declarat la intrare: "Considerăm că se impune scoaterea de sub urmărire penală cel puţin pentru aşa-zisa activitate infracţională legată de Bursă. Ceea ce însă şi pe mine mă nelinişteşte este faptul că Dinu Patriciu a fost ascultat într-o perioadă fără autorizaţie".

Pe Bursă investitorii nu se mai tem

Investitorilor le-a revenit încrederea în acţiunea "Rompetrol Rafinare", lucru cert în ultimele două sesiuni bursiere.

Cotaţia acţiunilor "Rompetrol" a cunoscut şi ieri o nouă evoluţie favorabilă. Brokerii apreciază că acţiunea "Rompetrol Rafinare" încearcă să recupereze perioada de stagnare în care a stat pentru mai mult timp. În cursul zilei de ieri au fost tranzacţionate 66,5 milioane de acţiuni ale rafinăriei. Cotaţia a crescut la maximul zilei de 0,1210 RON/acţiune, nivel la care a şi închis. Preţul la finalul zilei a fost în creştere cu 2,5% comparativ cu ziua anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb