BURSA Analytics

Aurul - printre cele mai bune randamente din ultima lună

A.I., F.D.
BURSA Analytics / 26 aprilie

Aurul - printre cele mai bune randamente din ultima lună

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 MARTIE - 24 APRILIE

Preţul aurului a avut o creştere semnificativă în ultima lună, în primul rând pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu, conform CNBC.

Loviturile israeliene s-au intensificat în Gaza în ultimele săptămâni, însă temerile privind extinderea conflictului din Orientul Mijlociu s-au diminuat, după ce Iranul a declarat, săptămâna trecută, că nu are niciun plan cu privire la un posibil răspuns către Israel, în urma presupusului atac cu o dronă, arată publicaţia menţionată.

În data de 12 aprilie, cotaţia aurului spot a atins maximul istoric de 2.431,5 dolari pe uncie, metalul galben înregistrând de atunci o uşoară scădere. Ieri, la ora 18:00, aurul era cotat la 2.345 de dolari pe uncie, conform datelor Investing.com.

Potrivit CNBC, importurile nete de aur ale consumatorilor de top din China prin Hong Kong au crescut cu 40% în martie, faţă de luna precedentă.

Deutsche Bank estimează preţul aurului la 2.400 de dolari pe uncie la sfârşitul anului şi la 2.600 de dolari în decembrie 2025, conform Reuters. De asemenea, Goldman Sachs şi-a revizuit în sus ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului, potrivit CNBC.

Indici - BET s-a apreciat cu 1,08%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 1,08%, în perioada 22 martie - 24 aprilie.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,18%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 0,82%, în perioada 22 martie - 24 aprilie.

Sphera Franchise Group - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile Sphera Franchise Group se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 22 martie - 24 aprilie, cu o creştere de 14,62%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile companiei Prefab cu o apreciere de 13,18%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Antibiotice, cu o creştere de 12,64%.

Fonduri de investiţii - randament de 3,13% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 22 martie - 23 aprilie, este condus de titlurile BT Index Austria ATX cu o apreciere de 3,13%. Titlurile OTP AvantisRO Clasa L au înregistrat o creştere de 0,94%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP AvantisRO Clasa E, care au urcat cu 0,94%.

Bitcoin - depreciere de 4,23%

Bitcoin s-a depreciat cu 4,23%, în intervalul 22 martie - 24 aprilie, în raport cu moneda euro. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,07%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb