Austria nu a reînnoit mandatul şefului OIAG, holdingul care gestionează participaţiile deţinute de stat la OMV

A.C.
Internaţional / 24 octombrie 2014

Holdingul de stat OIAG din Austria nu va extinde contractul directorului general Rudolf Kemler dincolo de octombrie 2015, renunţând astfel la opţiunea care l-ar fi putut păstra în funcţie încă doi ani, transmite Reuters.

Rudolf Kemler, în vârstă de 58 de ani, a fost criticat de politicieni şi de angajaţi pentru modul în care a gestionat procesul de restructurare a echipei manageriale a OMV, care a dus la reducerea cu aproape doi ani a contractului directorului general al companiei, Gerhard Roiss. Săptămâna trecută, Consiliul de Supraveghere al OMV a anunţat că a acceptat demisia lui Gerhard Roiss şi că a început demersurile pentru găsirea unui succesor.

Ministrul austriac de Finanţe, Hans Joerg Schelling, l-a criticat în public pe Kemler în privinţa manierei în care a gestionat procesul de restructurare a conducerii OMV, afirmând că acest caz ar putea costa milioane de euro - compensaţii pentru plecarea lui Roiss şi a directorului diviziei de gaze şi energie, Hans-Peter Florenand.

Kemler, care a obţinut funcţia de director general al OIAG în urmă cu doi ani, a fost criticat şi după ce America Movil, companie deţinută de miliardarul mexican Carlos Slim, a anunţat că va plăti 743 milioane de euro (un miliard de dolari) pentru a-şi majora la 50,8% participaţia deţinută la Telekom Austria AG. În luna aprilie, America Movil a preluat controlul operativ la Telekom Austria în urma unui acord convenit cu holdingul de stat OIAG pentru combinarea participaţiilor lor. Cele două entităţi s-au angajat să majoreze capitalul Telekom Austria cu un miliard de euro.

Guvernul s-a angajat să restructureze anul acesta OIAG, care gestionează participaţiile deţinute de stat la companii precum OMV, Telekom Austria şi Austrian Post deoarece şeful OIAG, Rudolf Kemler, este şi preşedintele acestor firme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb