Fondul olandez i3CP nu a virat banii pentru acţiunile pe care le-a subscris la City Insurance, liderul pieţei RCA din România, în condiţiile în care City a avut termen până la începutul acestei săptămâni să facă o capitalizare de 150 de milioane de euro, reiese dintr-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
"Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance, că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (MCR), conform Deciziei ASF nr. 714/03.06.2021", se arată în comunicatul de presă al ASF.
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară va analiza situaţia de fapt şi va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale, se mai menţionează în comunicat.
Cel mai probabil, săptămâna viitoare Consiliul ASF va discuta ridicarea licenţei companiei şi, posibil, propunerea de faliment. În acest moment se lucrează la raportul juridic al FGA, care va fi trimis către Autorităţii până vineri, conform economica.net.
La finele lunii trecute, firma olandeză I3CP a anunţat că a subscris toate acţiunile pentru capitalizarea cu 150 milioane euro a City Insurance.
Ieri dimineaţă, ziarul Bursa a cerut o poziţie oficială Autorităţii cu privire la situaţia de la City Insurance, dar ASF încă nu a răspuns solicitării noastre.
În prima parte a lunii iunie, ASF a amendat membrii directoratului şi ai Consiliului de supraveghere ai City Insurance cu amenzi cumulate de opt milioane de lei şi li s-au retras autorizaţiile, iar firma a fost amendată cu peste 2,9 milioane de lei cu obligaţia de a veni cu un plan de redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital. În plus, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea asigurătorului.
Conform ASF, City Insurance i-ar fi raportat încă din 2017 că deţine disponibilităţi băneşti la o societate bancară, sume necesare susţinerii activităţii şi îndeplinirii cerinţelor legale, dar în luna aprilie din acest an a aflat că între această bancă şi societatea de asigurare nu ar fi existat raporturi contractuale, iar contul nu ar fi existat. Informaţiile apar în decizia sancţionării lui Renato Szilagyi, preşedintele directoratului City Insurance, care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
1. Dar nu e fals si uz de fals?
(mesaj trimis de anonim în data de 08.09.2021, 12:28)
Deci ASF a amendat condurecea cand s-a dovedit ca ei nu aveau relatii cu o banca in care spuneau ei ca ar avea bani.
Dar... asta nu este fals si uz de fals?
Oamenii aia din conducere nu sunt pasibili de puscarie? Amenda ca amenda insa oamenii aia in mod constient au mintit in toate declaratiile.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Anonim în data de 08.09.2021, 16:45)
Este culpa ASF în principal că s-au lăsat ' înșelați de fals și uz de fals' pentru că atribuțiile legale ale ASF privesc exclusiv ' autorizare, reglemenare, supraveghere și control', și NU le este permis să NU constate falsul și uzul de fals în cadrul operațiunilor de supraveghere și control desfășurate, și nici să fie ' toleranți' până în 2021, sau să mângâie cu amenzi când era evident falimentul! Continuarea vânzării de asigurări în conditiile bine-cunoscute este tot decizia și, totodata, culpa ASF.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2021, 10:41)
E culpa ASF ca intretine directori praf si corupti. Si ca unii din casf sunt pe statul de plata al lui Odobescu. Si al altora, Dragoi, Lakis, Swiss, etc. Zangane umbra catuselor si morcovii umbla pe holurile ASF bine insurubate!