AUTORITATEA ELECTORALĂ, DESPRE ALEGERILE PREZIDENŢIALE: Peste 20 de mii de persoane înregistrate pentru votul prin corespondenţă

M.A.I.
Politică / 4 septembrie 2019

Peste 20 de mii de persoane înregistrate pentru votul prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, miercuri, că, până la ora 13.00, s-au înregistrat 20.040 de persoane care doresc să voteze prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale, dar şi 19.430 de alegători care preferă să se deplaseze la secţia de votare. Înscrierea alegătorilor pe portalul www.votstrainatate.ro ar putea fi prelungită până în 15 septembrie.

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, după 39 de zile de funcţionalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul alegătorilor din străinătate care s-au înregistrat cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă este de peste 20.000 şi depăşeşte numărul celor care au optat pentru votul la secţia de votare", a transmis, miercuri, AEP, conform News.ro.

Astfel, până la ora 13:00, pentru votul prin corespondenţă figurau înregistrate 20.040 de persoane, iar pentru votul la secţia de votare existau 19.430 de înscrieri.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, precizează că există premise pentru prelungirea termenul de înregistrare cu patru zile, de la 11 septembrie la 15 septembrie, ceea ce ar însemna că cetăţenii români ar mai avea la dispoziţie 11 zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate.

"Reiterez îndemnul către cetăţenii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a se înregistra cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă, care, în afară de faptul că este o modalitate comodă şi sigură de vot la distanţă, îi scuteşte de cheltuiala deplasărilor la o secţie de votare şi de aglomeraţii", a declarat preşedintele AEP, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Milioanele de votanti care faceau panarama in diaspora de fapt sunt 20.000. Daca ar fi dupa mine sunt o cheltuiala inutila si un izvor de sinecuri pentru tovarasii din sistem MAE+SIE+cine stie cine. Calculand vom vedea probabil un bugetar platit inutil la 4-5 votanti.

    1. Doar că sunt mult mai mulţi, denotă şi cozile de la secţiile de votare din străinătate, însă dacă vrei, tu poţi să nu votezi, oricum nu pare să conteze părerea ta

    Daca tot voteaza sa plateasca si taxe in Romania, nu acolo unde au plecat. Daca tot fac pe patriotii sa fie pana la capat. Sustin impozitarea in Romania a veniturilor din strainatate ale persoanelor care voteaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb