Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii va trece sub controlul Parlamentului

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 februarie 2009

ANC a transmis, în luna ianuarie, proiectele de decizii pentru reglementarea pieţelor de broadcasting şi de terminare la puncte mobile.

ANC a transmis, în luna ianuarie, proiectele de decizii pentru reglementarea pieţelor de broadcasting şi de terminare la puncte mobile.

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) va trece sub controlul Parlamentului, a declarat, vineri, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Gabriel Sandu, după întrevederea cu directorul general pentru societatea informaţională şi media din cadrul Comisiei Europene, Fabio Colasanti. "În discuţiile avute cu Fabio Colasanti am stabilit, în proporţie de 90%, că ANC va fi trecut sub controlul parlamentar. În două săptămâni vom avea documentele pe masă, acestea putând fi tranformate într-o OUG sau proiect de lege", a mai spus domnul Sandu.

Potrivit NewsIn, viitorul preşedinte al ANC va fi numit de către Parlament şi nu de către Guvern. Gabriel Sandu a mai adăugat că se va întâlni, marţi, 17 februarie, la Praga, cu comisarul european pentru telecomunicaţii Viviane Reding, pentru a dezbate probleme legate de infringement.

La rândul său, directorul general pentru societatea informaţională şi media din cadrul Comisiei Europene a spus, după întâlnirea cu ministrul Sandu, că Parlamentul şi Guvernul României vor lua o decizie care să respecte principiile europene, dar şi pe cele naţionale. "Pentru noi este important să se respecte principiul independenţei ANC şi nu modul în care se face", a spus Fabio Colasanti.

Şi preşedintele ANC, Liviu Nistoran, s-a întâlnit cu reprezentantul CE, iar cei doi oficiali au discutat subiecte de actualitate pentru piaţa de comunicaţii electronice din România, precum măsurile anunţate de ANC pentru reglementarea serviciilor de terminare la puncte mobile a apelurilor şi implementarea serviciului universal.

ANC a transmis, în luna ianuarie, proiectele de decizii pentru reglementarea pieţelor de broadcasting şi de terminare la puncte mobile către Comisia Europeană şi autorităţile de reglementare din celelalte state membre. Acestea analizează, în prezent, proiectele respective şi au la dispoziţie o lună pentru a transmite eventuale observaţii, după care Autoritatea va putea adopta deciziile.

Vizita oficialului european are loc în contextul recentei deschideri a procedurii de infringement împotriva statului român cu privire la independenţa autorităţii de reglementare. ANC este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi veghează la res­pectarea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb