Autostrada Transilvania va primi bani doar de la bugetul de stat, până în 2013, inclusiv

C.P.
Companii #Construcţii / 19 august 2010

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a inspectat astăzi, împreună cu premierul Emil Boc, lucrările de construcţie ale Autostrăzii Transilvania şi ale variantei de ocolire Cluj Est.

Întrebat despre sursele de finanţare pentru Autostrada Transilvania, ministrul transporturilor a precizat că această autostradă nu beneficiază până în 2013, inclusiv, decât de bani de la bugetul de stat, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Radu Berceanu a explicat că, iniţial, finanţarea acestei autostrăzi a fost gândită prin credit furnizor aceasta însemnând că antreprenorul îşi finanţează lucrările de construcţie, ulterior plata făcându-se eşalonat către acesta.

Ministrul Transporturilor a arătat că, deşi contractul iniţial era gândit ca fiind de "construcţie şi finanţare", în 2004 soluţia s-a schimbat în "contrucţie şi finalizare" ceea ce presupune ca plata lucrărilor să fie făcută doar de la bugetul de stat.

Radu Berceanu a precizat că şantierele care sunt în lucru vor fi finalizate cu bani de la bugetul de stat şi "mai departe o să discutăm cu cei de la Bechtel, dar şi cu alte companii dacă cei de la Bechtel nu sunt interesaţi de un parteneriat public privat", a declarat domnia sa.

Ministrul a arătat că această soluţie de parteneriat public privat este justificată pentru că finanţarea strictă de la buget ar duce la o prelungire a duratei de construcţie a Autostrăzii Transilvania având în vedere că sumele primite de la buget sunt limitate.

"Este o chestiune legată de timpul în care se va realiza Autostrada pentru că niciun ministru şi niciun guvern, indiferent care ar fi acesta, nu va putea pune de la buget sumele enorme pentru această autostradă" a concluzionat ministrul Radu Berceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb