AVAS a efectuat plăţi către circa 43% din păgubiţii FNI

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iunie 2009

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a efectuat, până în acest moment, plăţi în valoare de peste 265 milioane lei către aproximativ 43% din investitorii FNI, au declarat reprezentanţii ai Autorităţii, potrivit NewsIn.

"Suma totală plătită până în prezent este de 265.851.583,84 lei către 42,95% din investitorii FNI. Totalul păgubiţilor FNI este de 21.251, iar numărul cererilor de despăgubire înregistrate la AVAS este de 19.561", au spus reprezentanţii AVAS.

În privinţa proiectului de lege pe care Guvernul l-a trimis spre aprobare la Parlament, şi care dă posibilitatea AVAS-ului de a contracta de la Trezorerie un împrumut de 210 milioane de lei pentru a efectua plăţile către păgubiţii FNI, reprezentanţii Autorităţii au spus că încă nu există un termen concret în ceea ce priveşte posibilitatea acordării şi nici în privinţa termenilor în care va fi acordat acest împrumut.

"Deocamdată, se poartă negocieri pe tema împrumutului, încă nu avem un termen concret în ceea ce priveşte posibilitatea acordării şi nici în privinţa termenilor în care va fi acordat acest împrumut. Având în vedere faptul că veniturile din privatizare s-au redus ca urmare a diminuării portofoliului Autorităţii, sunt necesare surse alternative de finanţare. Pentru ca AVAS să poată accede la aceste surse de finanţare, e vorba de împrumutul de la Trezorerie, este necesară existenţa unui cadru legal", au mai spus reprezentanţii AVAS.

De asemenea, Autoritatea a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, aflat în dezbatere publică, privind transferarea către Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a obligaţiilor legate de FNI.

În nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă se precizeză că păgubiţii FNI, în scopul recuperării sumelor, au declanşat executare silită, astfel că, în momentul de faţă toate dis­ponibilităţile băneşti ale AVAS sunt blocate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb