AVAS a vândut pachetul de acţiuni deţinut la Splai SA pentru aproximativ 2,9 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2009

AVAS a vândut pachetul de acţiuni deţinut la Splai SA pentru aproximativ 2,9 milioane lei

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vândut pachetul de acţiuni de 70,21% pe care îl deţinea la Splai SA Bucureşti pentru 2.898.561 lei către Eurowest Imob Consulting SRL, potrivit unui comunicat transmis luni de AVAS.

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a finalizat privatizarea SC PC Splai S.A. Bucureşti prin transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor societăţii către cumpărătorul S.C. Eurowest Imob Consulting SRL, ca urmare a plăţii integrale a sumei de 2.898.561 lei. În cursul zilei de vineri, 27 martie, AVAS a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru pachetul de 206.054 acţiuni, reprezentând 70,21% din capitalul social", se arată în comunicatul AVAS.

De asemenea, autoritatea precizează că Splai SA Bucureşti nu deţine titluri de proprietate asupra celor două terenuri pe care le are în folosinţă în Capitală. Terenurile, în suprafaţă de circa 54.000 metri pătraţi, sunt în litigiu cu Primăria Municipiului Bucureşti.

"În conformitate cu art. 12 din Legea 137 / 2002, cu modificările şi completările ulterioare, după obţinerea titlurilor de proprietate asupra terenurilor, societatea va majora capitalul social cu valoarea acestora în favoarea AVAS, care va redeveni acţionar cu o cotă corespunzătoare cu valoarea de piaţă a terenurilor. Ulterior, Autoritatea va putea înstrăina acţiunile rezultate în urma majorării de capital, S.C. Eurowest Imob Consulting SRL având un drept de preferinţă la cumpărare, conform legii", se mai arată în textul comunicatului.

Privatizarea Splai SA s-a realizat prin metoda licitaţiei cu strigare. La data limită pentru înscrierea la licitaţie s-au înscris Manor Center SRL şi Eurowest Imob Consulting SRL. În urma licitaţiei cu strigare câştigător a fost declarat Eurowest Imob Consulting SRL.

Aceasta este a treia încercare de privatizare, după ce contractele semnate au fost desfiinţate ca urmare a neplăţii preţului de către cumpărători.

Societatea Splai are ca activitate principală producţia şi conservarea cărnii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb