Avrămescu: "Colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională"

T.B.
Politică / 6 septembrie 2023

Avrămescu: "Colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională"

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi fost director al regionalei ANAF Galaţi, susţine că problema colectării veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională, potrivit news.ro. Totodată, parlamentarul liberal solicită o reorganizare profundă a ANAF.

Deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu a declarat, pentru News.ro, că, în contextul în care România are nevoie de bani, colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională.

"Colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională, pentru că în momentul de faţă avem nevoie de bani pentru înzestrarea Armatei, pentru Educaţie, pentru Sănătate. De zeci de ani vorbim de combaterea evaziunii fiscale şi despre creşterea colectării, dar până acum, oricâte măsuri legislative au fost luate, nu s-a întâmplat nimic", a declarat Avrămescu.

Totodată, parlamentarul liberal a susţinut că este nevoie de o reformă profundă şi de o reorganizare a ANAF.

"Este nevoie de o reformă profundă, de o reorganizare serioasă a ANAF-ului pentru că în proporţie covârşitoare încasările ANAF-ului provin din conformarea voluntară. Practic, contribuabilii cinstiţi, de bună credinţă, sunt cei care au susţinut economia României de până acum. În fapt, contribuabilii cinstiţi sunt cei care creează locuri de muncă, cei care dau plus valoare, iar ei trebuie sprijiniţi în situaţiile de faţă. E momentul unor analize corecte la nivelul ANAF pentru ce înseamnă partea de sume colectate din sumele stabilite de către Inspecţia Fiscală. Oricât de tare venim cu măsuri fiscale, până nu avem o reorganizare profundă a ANAF colectarea nu va creşte", a afirmat el.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu-i nevoie de reforme, ci de eliminarea corupției. Fac evaziune localnicii cu protecție politica și străinii cu protecția ambasadelor. Din cauza protecției, funcționarii ANAF nu-și pot face treabă si nu sunt susținuți de instituție cand sunt atacați prin instanțe.

    Care venituri?!

    Ca sunt legi date de favorizare a "infractorului"... citeste doamne iarta'ma codul fiscal.... 

    Tot ce bolborositi pe aici... e de fat de cei mic si prost serelist....  

    Pai sunt legi de evitare taxari corporatii... sunt legi de jaf si fuga capital castigat in tara noastra de la populatia noastra.... sunt legi de deprecieri accelerate.... sunt legi de ascunderi contabile... sunt legi de balante duble.... toate lipsurile aste cel de rand le suporta... banii odata varsati de gov in sistem si nu se intor iar... e pentru ca cei destepti au stiut unde sa ii blocheze ascunda ... si statul turbeaza ca nu i se intor iar in taxari... si de aici bicuiala ciclica pe carca amaratilor.... 

    Ce facem si noi cu natalitatea.... cade populatia cu 4 milioane in urmatorii ani.... 

    mai venim si noi cu legi in favoarea saracului... ca sa simta si el ca are o siguranta si o putere in venituri ca sa poata da drumul la ceva nasteri pozitive in pib...?! 

    sau dam tot legi de gay... afaceristi corporatii fonduri bancare... instrumente financiare... si depopulam natia... de o sa ramana doar statul cu firme de partid banci si cv fonduri speculative... cu cacalau batrante in defaulte ca in ITALIA au Japonia?! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb