BĂDIN (DELOITTE):  Statul vrea să impună un impozit suplimentar de 20% pe profit companiilor de petrol şi gaze

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 mai 2017

Autorităţile discută impunerea unui impozit suplimentar de 20% pe profitul companiilor petroliere, în paralel cu majorarea supraimpozitării pe veniturile obţinute din dereglementare de la 60% la 70% sau 80% şi extinderea acesteia pe o perioadă nedeterminată, a declarat, ieri, Dan Bădin, partener coordonator Servicii fiscale şi juridice în cadrul Deloitte România. Specialistul a explicat: "Există discuţii recente cu privire la modificările legislative în ceea ce priveşte fiscalitatea sectorului. Destul de recent, acum o lună, o lună şi ceva, au început discuţiile, între timp s-au şi finalizat, cu privire la menţinerea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute din dereglementarea preţurilor la gaze şi petrol. Acest impozit a fost prelungit până la sfârşitul acestui an, iar metodologia de calcul s-a modificat, iar valoarea de referinţă este un preţ mediu ponderat. Totuşi din iniţiativele legislative din Parlament, se pare că se doreşte prelungirea pentru un termen nedeterminat pentru acest impozit şi se doreşte inclusiv o mărire a cotei, din câte înţelegem este vorba de mărirea cotei de la 60% undeva la 70%, poate chiar la 80%. Deocamdată acestea sunt discuţii şi nu ştim exact care va fi până la urmă soluţia finală".

Totodată, el a menţionat, potrivit Agerpres, că există şi discuţii privind creşterea de la 16% la 36% a impozitului pe profit datorat de companiile de petrol şi gaze:

"În acelaşi timp, sunt discuţii de mai mulţi ani la Ministerul de Finanţe şi se doreşte a se introduce o supraimpozitare a profiturilor obţinute de jucătorii de pe această piaţă. Cotele nu sunt cunoscute, dar se vehiculează o cotă suplimentară de 20% la impozitul de profit, deci de la 16% să se ajungă la 36% pentru aceşti jucători. Acum cel mai probabil acest impozit suplimentar ar trebui să înlocuiască impozitul acela suplimentar de 60-70-80% care vine ca urmare a dereglementării, dar deocamdată discuţiile sunt într-un stadiu incipient şi nu se ştiu concluziile".

El a ţinut să sublinieze faptul că mediul de afaceri doreşte o stabilitate şi o predictibilitate a fiscalităţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sunt in stadiu incipient de ..."mai multi ani" vine acum, in 2019 "mandru ca sunt roman" partea II si-l baga "multinationalelor" romanesti de pe piata!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb