Banca Carpatica cere acţionarilor majorarea capitalului cu 63,5 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 septembrie 2010

Banca Comercială Carpatica va supune aprobării acţionarilor, la 9 octombrie, majorarea capitalului social cu 63,5 milioane de lei, la 342,45 milioane lei, prin aport de numerar din partea acţionarilor, precum şi alegerea a doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere.

În prezent, capitalul social al Băncii Carpatica (BCC) este de 278,95 milioane lei.

"Motivul majorării constă în capitalizarea băncii pentru a asigura o rezistenţă mai bună la şocurile macroeconomice şi sistemice şi pentru a susţine liniile de afaceri ale băncii", se arată în convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), anunţă Mediafax.

Majorarea capitalului social urmează a fi realizată prin emiterea a 635 milioane de acţiuni noi, la un preţ de emisiune de 0,1 lei/acţiuni, egal cu valoarea nominală.

Acţionarii băncii îşi vor putea exercita drepturile de preferinţă în 60 de zile de la publicarea deciziei acţionarilor în Monitorul Oficial, iar pentru fiecare acţiune deţinută se vor putea subscrie 0,2276 acţiuni.

O a doua AGEA convocată de bancă va supune aprobării alegerea a doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere, iar candidaţii pot fi nominalizaţi de către actualii membri ai Consiliului de Supraveghere sau de către acţionarii băncii.

Consiliul de Supraveghere al BCC trebuie să aibă cinci membri şi, în prezent, este compus din cel mai mare acţionar al băncii, Ilie Carabulea, şi alte două persoane, Doina Toader şi Nicolae Petria.

Alături de omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează 37,93% din capital, în acţionariatul Băncii Carpatica se află, printre alţii, persoa­nele fizice Antonio Gian Olivo - 6,84%, Lucio Olivo - 8,24%, Alin Albu - 8,21% şi Atlassib - 4,17%.

Acţionarii instituţiei de credit au subscris în luna mai titluri în valoare de 50,87 milioane de lei, astfel că BCC şi-a majorat capitalul la 278,95 milioane de lei. Unul dintre partenerii de afaceri ai lui Ilie Carabulea, Corneliu Tănase, şi-a majorat pachetul deţinut la 10,3%, în urma exercitării dreptului de preferiţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb