Banca Carpatica încearcă din nou fuziunea cu Nextebank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 mai 2015

Acţionarii Băncii Carpatica (BCC) sunt convocaţi, pentru a treia oară, în data de 18 iunie, să aprobe fuziunea cu Nextebank, după ce tranzacţia a fost respinsă atât la finalul anului trecut, cât şi la sfârşitul lunii aprilie.

De data aceasta, însă, Nextebank a transmis o ofertă concretă de fuziune către BCC, care propune şi aprobarea unui buget de până la 250.000 de euro, aferent derulării procesului de "due-dilligence" şi pregătirii proiectului de fuziune, potrivit convocatorului.

În urma acestui anunţ, titlurile BCC au urcat, vineri, cu peste 7%, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Potrivit brokerilor, această reacţie este una normală a pieţei la ştire, fiind puţin probabil ca evoluţia să rămână pe acelaşi trend.

Convocatorul transmis vineri de Directoratul BCC vine după ce, joi, conducerea Carpatica a convocat acţionarii, tot pentru data de 18 iunie, pentru a discuta acoperirea pierderilor prin diminuarea capitalului şi, apoi, majorarea lui, însă a omis să treacă şi fuziunea pe ordinea de zi.

Operaţiunile de modificare a capitalului au fost respinse în AGA din 28 aprilie.

Ca şi în aprilie, BCC a propus acţionarilor reducerea capitalului social al băncii la 110,13 milioane lei, prin anularea a 2,04 miliarde acţiuni, pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii, înregistrate la finele anului trecut.

De data aceasta, însă, directoratul a propus ca, ulterior, capitalul social să fie majorat cu 110,13 milioane lei, faţă de 135 milioane lei (30,5 milioane euro), propunerea anterioară.

Majorarea capitalului social se realizează pentru asigurarea implementării planurilor de dezvoltare ale Băncii, potrivit convocatorului.

La AGA din aprilie, când propunerile privind capitalul social şi fuziunea au fost respinse, a participat şi Ilie Carabulea, acţionarul majoritar al băncii, dar participarea sa nu a fost în nume propriu, ci în numele altui acţionar, în condiţiile în care dreptul său de vot a fost suspendat la cererea BNR.

Ilie Carabulea a revenit în arest preventiv, în dosarul ASF-Carpatica, după ce instanţa supremă a decis, marţi, înlocuirea controlului judiciar cu această măsură restrictivă de libertate, întrucât, potrivit procurorilor, omul de afaceri a determinat mai multe persoane să dea declaraţii mincinoase. Banca Comercială Carpatica (BCC) a anunţat, recent, că a revenit pe profit în primul trimestru al anului, cu un rezultat net de peste 650 mii de lei, după o pierdere de 0,9 milioane lei, în perioada similară din 2014.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Orice brasovean care are o minima cultura bancara si care a trecut prin Universitatea Transilvania il cunoaste pe Profesorul si Expertul bancar desavarsit BOGDAN MERFEA ! Merita cu prisosinte sa conduca noua institutie bancara formata dupa fuziune !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb