Banca Comercială Carpatica acordă credite APIA

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 iunie 2011

Banca Comercială Carpatica acordă credite APIA

Banca Comercială Carpatica a lansat Creditul APIA destinat fermierilor, beneficiari ai ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor, respectiv a bunăstării şi protecţiei porcinelor, obiectivul produsului fiind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţii curente, arată un comunicat al băncii.

Categoriile de clienţi eligibili, care pot accesa aceste credite, sunt reprezentate de persoane juridice şi asimilate acestora care deţin, cresc sau exploatează păsări sau porcine, individual sau în forme juridice, conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole.

Banca Comercială Carpatica solicită clienţilor, drept garanţii, cesiune de creanţă pe care beneficiarii le au faţă de APIA, constând în sumele cuvenite beneficiarilor ajutoarelor de stat APIA pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor, respectiv a bunăstării şi protecţiei porcinelor, conform Adeverinţelor eliberate de APIA şi garanţia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acoperă până la 80% din garanţiile creditului, în funcţie de subvenţia pentru care se acordă împrumutul.

Perioada de creditare se derulează până la încasarea ajutoarelor de stat privind sectorul zootehnic - specia păsări şi porcine, iar suma finanţată este de până la 100% din subvenţia aprobată de APIA, suma maximă fiind de 5.000.000 lei.

Astfel, pentru creditele în valoare de până la 100.000 lei, nu se percepe comision de analiză a cererii de credit, iar comisionul de acordare este diminuat la 0,9% din suma acordată. Dobânda aplicabilă este promoţională şi variază în funcţie de ratingul clientului. De exemplu, pentru un client cu ratingul A dobânda este de 9,9% pe an.

Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar româ-nesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb