Banca Europeană de Investiţii a acordat un credit de 70 milioane euro Primăriei Sectorului 6

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2010

Un contract prin care Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a acordat un credit în valoare de 70 milioane euro pentru Primăria Sectorului 6 a fost semnat vineri la Bucureşti, în prezenţa primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, şi a vicepreşedintelui BEI, Matthias Kollatz Ahnen.

Împrumutul de la BEI va fi utilizat de primărie pentru cofinanţarea a 50% din costul unui proiect care prevede reabilitarea termică a 273 de blocuri de locuinţe în perioada 2011-2013, potrivit Agerpres. Finanţarea suplimentară pentru acest program va proveni din subvenţii de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi din alte fonduri ale autorităţii locale. Proiectul va sprijini punerea în aplicare a Planului Naţional de Acţiune în domeniul eficienţei energetice din România.

Pe lângă economiile de energie, proiectul va contribui la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din sectorul 6 şi la realizarea unor economii de energie ce reprezintă 30% din cheltuielile de investiţii.

Împrumutul este contractat pe o perioadă de 15 ani, cu o perioadă de graţie de 3 ani. Rata dobânzii este Euribor 3M plus aproximativ 0,8 la sută pe an. Vicepreşedintele BEI, res­ponsabil pentru împrumuturile cu România, a subliniat că la finalizarea proiectului economia totală de energie se va ridica la circa 160 GWh/an, ceea ce va permite Româ­niei să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

Împrumuturile BEI în România au ajuns la 8 miliarde de euro din 1990 până în prezent şi ele sunt destinate finanţării proiectelor de investiţii în sectoare precum infrastructura în transporturi, sănătate, energie şi mediu, precum şi industrie şi servicii, incluzând sprijinirea IMM-urilor prin intermediul instituţiilor financiare naţionale. În 2009, creditele acordate de BEI României au atins nivelul record de 1,48 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb