Banca Japoniei a şocat pieţele financiare globale prin mărirea intervalului ţintă al randamentului obligaţiunilor pe 10 ani

S.B.
Bănci-Asigurări / 21 decembrie 2022

Banca Japoniei a şocat pieţele financiare globale prin mărirea intervalului ţintă al randamentului obligaţiunilor pe 10 ani

Banca Japoniei a şocat pieţele financiare globale prin mărirea în mod neaşteptat a intervalului ţintă al randamentului obligaţiunilor pe 10 ani, provocând marţi vânzări de obligaţiuni şi acţiuni în întreaga lume, informează news.ro.

Banca centrală a surprins pieţele, modificându-şi politica de control al curbei randamentului (YCC) pentru a permite ca intervalul randamentului obligaţiunilor de stat japoneze (JGB) pe termen de 10 ani să fie mutat cu 0,50 de puncte procentuale de fiecare parte, faţă de obiectivul său de 0%, în creştere faţă de marja anterioară de 0,25 de puncte procentuale, într-o mişcare menită să atenueze efectele măsurilor de stimulare monetară prelungită.

Într-o declaraţie de politică, BOJ a spus că măsura are scopul de "a îmbunătăţi funcţionarea pieţei şi de a încuraja o formare mai lină a întregii curbe a randamentelor, menţinând în acelaşi timp condiţii financiare acomodative".

Banca centrală a introdus mecanismul de control al curbei randamentelor în septembrie 2016, cu intenţia de a ridica inflaţia spre ţinta de 2% după o perioadă prelungită de stagnare economică şi inflaţie ultrascăzută.

Marţi, BOJ a lăsat, de asemenea, rata dobânzii de referinţă neschimbată la -0,1% şi a promis că va creşte semnificativ rata achiziţiilor de obligaţiuni guvernamentale pe 10 ani, păstrându-şi poziţia de politică monetară ultra-relaxată.

În schimb, alte bănci centrale din întreaga lume continuă să majoreze ratele dobânzilor şi să înăsprească politica monetară în mod agresiv, în efortul de a controla inflaţia vertiginoasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb