Banca Mondială vrea să cumpere o parte din compania Teamnet

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 februarie 2014

Banca Mondială vrea să cumpere o parte din compania Teamnet

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale va oferi 5 milioane de euro pentru o parte dintre acţiuni şi un împrumut de 10 milioane euro

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale (IFC) va achiziţiona o parte din compania Teamnet, integrator de soluţii IT, contra a 5 milioane euro (6,8 milioane dolari) şi a unui împrumut acordat de 10 milioane euro (13,61 milioane dolari), relatează pagina oficială a IFC. Investiţia a fost aprobată de conducerea IFC la 26 decembrie 2013, iar în acest moment se află în curs de finalizare, actele urmând să fie semnate în perioada următoare, anunţă instituţia.

Potrivit datelor IFC, afacerea este parte a programului de investiţii derulat de Banca Mondială pentru perioada 2012-2015, iar scopul acesteia "este de a extinde piaţa IT locală, de a aduce plus-valoare în domeniul IT din ţara noastră şi de a promova soluţii IT care să ajute persoanele fizice, iar companiile să funcţioneze mai eficient". De asemenea, site-ul instituţiei relevă faptul că, prin intermediul acestei investiţii, compania Teamnet va fi ajutată să atragă finanţări pe termen lung şi să îşi îmbunătăţească credibilitatea şi expunerea în faţa partenerilor şi clienţilor din ţara noastră şi de pe alte pieţe din Europa de Est. Impactul proiectului asupra structurilor sociale este preconizat a fi scăzut, IFC încadrându-l în categoria C.

La sfârşitul lunii trecute, Teamnet International a fost desemnată să furnizeze Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), timp de patru ani, servicii de digitalizare a cărţilor funciare din 9 judeţe, contractul ridicându-se la 212,4 milioane lei, oferta fiind cu 1 ban sub valoarea estimată de instituţie, potrivit site-ului e-licitatie.ro. La licitaţie au mai depus oferte UTI Grup şi Romanian Soft Company. Conform anunţului de pe site, contractul presupune crearea unei baze de date digitale din cărţile funciare pe hârtie ce există la oficiile ANCPI din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Mureş şi Timiş. Contractul va fi finanţat din fonduri de la bugetul de stat şi presupune digitalizarea unui număr de aproximativ 46 milioane de cărţi funciare.

Teamnet a fost înfiinţată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, deputat PSD, alături de Iulian Stanciu, directorul eMAG, ca parte a grupului de firme Asesoft. În prezent, Bogdan Padiu este acţionarul majoritar al companiei. În august 2012, Ghiţă a anunţat că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet. Compania a avut, în 2012, afaceri totale în valoare de 53 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Atentie mare la proiectele statului de IT finantate de Banca Mondiala. Urmeaza grave conflicte de interese. Exemplu: RAMP proiectul de restructurare al ANAF ului.

    Nu imi vine sa cred ca Banca Mondiala investeste in aceasta companie care are grave probleme de integritate/profesionalism. 80% din businessul lor e cu statul, licitatiile sunt castigate dubios si proiectele sunt esecuri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb