Banca Transilvania a oprit planul de renovare a peste 200 agenţii

A.T.
Bănci-Asigurări / 19 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Banca Transilvania a oprit planul de renovare a unui număr de 200 de agenţii, din cauza Ordonanţei 114, precum şi faza a doua a procesului de digitalizare, a declarat, vineri, directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, la o conferinţă organizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

"Despre investiţii, impactul nu este major, dar anul acesta Banca Transilvania avea în plan renovarea a peste 200 de agenţii. Asta, pentru beneficiile clienţilor noştri, pentru confortul angajaţilor noştri. E, am oprit. Aceasta înseamnă că zeci de firme de construcţii locale, din Brăila, Baia Mare, Suceava, nu vor primi contractele astea. Nu sunt contracte de milioane de euro, sunt contracte de câteva zeci de mii, 50.000, 100.000 de euro, depinde de spaţiu", a afirmat Tetik, conform Agerpres.

De asemenea, va fi amânată a doua fază a procesului de digitalizare.

"Pentru digitalizare, tot vorbim de digitalizare, suntem în faza de lansare. Am zis să amânăm a doua fază. Noi nu am cumpărat aplicaţiile noastre digitale de pe Google store sau Apple pay, cu 40 de lei. Noi plătim 40 de milioane de lei pentru siguranţă, sustenabilitate, pentru performanţă, hardware, software", a adăugat şeful BT.

Acesta a subliniat că, după câţiva ani buni de creştere şi de achiziţii, acţionarii BT nu se pot bucura, întrucât profitul a fost investit în capitalul băncii.

Omer Tetik a menţionat că banca are investitori străini, dar 60% este capital românesc şi sunt aproape 30.000 de români, persoane fizice, care au investit în bancă.

"În ultimii trei ani, am dat 55.000 de credite pentru IMM-işti. Sunt atât de multe informaţii false că băncile nu dau credite... Dacă aşa vor merge lucrurile, probabil că în următorii ani nu 55.000, poate 550 de IMM-işti vor primi credite de la Banca Transilvania", a atras atenţia Omer Tetik.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. ......

    stai cuminte, Nu faa spune, ca vom rezolva pe bune,

    credite de vrei voi, noi cu toti vom cerssi, in sucursale vom veni

    iar fetele the or dezmierda, flacai cu tine poker vor juca. 

    1. Psd se ia la trântä cu tot sectorul privat si nu numai! Vor pune economia pe butuci!

      Când va incepe iesirea capitalului din tarä,cu greu va mai putea fi oprit! Dacä dau faliment bäncile,va intra si statul în faliment!

      In Grecia si Cipru bäncile au dat faliment din cauza statului grec! Au inchis usile,iar salariatii si pensionarii plângeau în fata bäncilor,neputând sa-si ridice pensiile si salariile!

      Grecia are băncil cu capital grecesc. UE nu a reușit să le falimenteze. Le-au obligat să-și restrângă activitatea, și-au făcut exitul din zonă. :))))

      Habar nu ai! Exemplu: banca Ciprului avea sucursale si in grecia! A dat faliment pt cä statului grec i sau sters 100miliarde din datoria publicä! Psd guverneazä economia dupä modelul greciei,care duce la faliment! Ia si tu lectii de la Iliescu,care sustine UE!

      Da, exact. Mergi la școală și ai grijă la bac.

    Sper ca sistati si rascumpararea celor 35 000 000 de actiuni TLV, diminuand profitul bancii cu cca. 70-90 milioane de lei, in functie de pretul de achizitie, pe care vi le alocati, anual, sub forma de bonusuri. Nu aveti retributii suficient de mari incat trebuie sa apelati la astfel de subterfugii in detrimentul statului si a actionarilor care nu fac parte din conducerea bancii? Apoi, fiindca sunt primite "pe de-a moaca", o parte din beneficiari vand masiv, scazand pretul in piata noastra mica, provocand alte pierderi celorlalti actionari. Corect ar fi ca actiunile deja rascumparate sa fie anulate, in beneficiul tuturor actionarilor.

    1. Corecta observatia - zisa la punct !

      Foarte corect!

    Da, și eu aveam de gând să-mi fac un etaj peste etaj, dar trebuie să plătesc TVA-ul.

    1. De ce nu ceri guvernului psd sa reducä taxele,inclusiv tva? In felul acesta,vor beneficia toti consumatorii si vor veni investitori in tarä!

      Dacä sectorul bancar din Romania face profit,este un lucru bun! Si la cec bank,unde statul e actionar majoritar,tot pt profit se lucreazä!

      Profitul din sectorul bancar poate atrage si alti investitori care for face competitia si mai acerbä! Ceea ce este un lucru bun pt economia tarii!

      in anul 2003 prin ajustarea la inflatie si cum me a fost vanduta noua ca fiind obtinuta prin depunere in numerar. Nici macar jupan Treichl nu a avut asemeni tupeu 

      PDL-ul lui Băsescu a dus TVA la 24%. PSD l-a scăzut deși experții care te pun pe tine să latri pe site-uri spuneau că economia nu e pregătită.

      Atunci România a avut recesiune de 7%-8%! Pe de o parte a redus cheltuielile iar pe cealaltä parte a crescut impozitele! Asa se procedeazä când tara inträ in recesiune! Acum existä teren propice pt scäderea taxelor dar nu convine mafiei psd!

      Pe de o parte PDL a tăiat salariile și a majorat taxele, iar de partea cealaltă PSD a majorat salariile și a scăzut nivelul de taxare.

      Psd a beneficiat de pe urma banilor împrumutati de pdl,care au intrat in economia tarii,reusind crestere economicä prin crearea de deficite mari! Salariile cresc,dar si impozitele la fel! Numai bätrânetul poate fi prostit!

      PDL a tăiat salariile și a majorat taxele, iar de partea cealaltă PSD a majorat salariile și a scăzut nivelul de taxare.

    Corect ar mai fi ca pt Creditul creat (pana la urma tot un produs - la fel si pt creanta cesionata) sa se plateasca si TVA atunci am pune semnul egal intre Banci si firme

    1. Obsesia asta a voasträ cu cresterea taxelor si impozitarea a tot ce miscä in tarä pt a suporta cheltuieli din ce mai mari cu bugetarii care nu produc,va duce România la faliment!

      Business-ul bancar fără păturica normativă a statului nu există. Dragi bancarzi, libertarianismul nu vi se potrivește, voi profitați numai de neoliberalismul socialist bancar.

      Nici statul nu poate exista färä bänci! Orisicât de comunist ar fi!

      Ba da, oricât de gaură din covrig te crezi tu.

      N-am avut onoarea de-a fi bugetar! Nu inteleg atacurile tot mai dese la adresa bugetarilor. Sunt cca. 354.000 in invatamant, cca.389.000 in sanatate si asistenta sociala, cca.209.000 in administratie publica si aparare etc. Cum nu produc? Forta de munca cu productivitate mare trebuie pregatita prin educatie iar sanatatea ei depinde de cei din sistemul de sanatate. Avem 100.000 care lucreaza in IT (productivitate mare, creste exponential exportul de servicii in domeniu ) si daca ar mai fi 100.000 ar fi absorbiti rapid in piata. Cu cine sa fie pregatiti? Cu salarii neatractive in invatamant? Ati fi preferat sa ramanem fara medici? Ce usor e sa analizam in mod simplist si manipulator! Trist e ca jurnalistii, mai ales cei cu pregatiri economice, educati de cei din invatamant, nu dezavueaza astfel de opinii. Dimpotriva, unii dau apa la moara!

      Când lucrezi pe salariul minim pe economie e normal să fii de dreapta și să te împotrivești majorării salariului minim. În fond, de asta lucrează propagandiștii pe salariul minim. :))))))))

    Da, m-am gândit să plec în Somalia, acolo nu există nicio taxare, condiții perfecte de creștere, Soare, nisip curat. :)))

    1. Stai in România lui dragnea! Sigur va ajunge ca somalia!

      Stau. Tu poți merge în Somalia. Ia cu tine toată Securitatea. Ciobanii sunt la mare căutare pe acolo.

      Ce mai stai !!!

      Am zis că stau. Analfabetismul tău funcțional poate fi pus pe seama lipsei de educație a părinților tăi securiști forțați să termine studii superioare fără clase primare.

    bancile dau o dobinda de maxim 2.5 la suta la depuneri si cer 10 -12 la suta la imprumuturi . sa nu mai plinga ca nu au profit. punct.

    1. Diferența dintre dobânzile depozitelor și cele la credite pare mare, dar e irelevantă.

      Băncile nu acordă credite din depozitele atrase. Falsifică monedă cu acordul BNR, tipăresc digits pe adeverințe de salariu sau după propriul chef, și externalizează creanțe în mod iresponsabil, fie le împachetează pe IFN-uri, pe cele profitabile, fie le trimit la băncuțele desemnate de BNR pentru un poc întârziat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb