Banca Transilvania a preluat Volksbank

A.C.
Bănci-Asigurări / 10 decembrie 2014

Banca Transilvania a preluat Volksbank

Actualizare 11:26 Horia Ciorcilă, Preşedinte BT: "Prin preluare urmărim să ajungem pe locul doi"

Preşedintele Băncii Transilvania (TLV), Horia Ciorcilă a afirmat că prin această achiziţie a Volksbank, Banca Transilvania doreşte să ajungă pe locul doi din sistemul bancar românesc.

-----------

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) a aprobat, ieri, achiziţia întregului pachet de acţiuni deţinut în cadrul Volksbank, contractul urmând să fie semnat astăzi, potrivit unui comunicat al BT remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Dorim să menţionăm că atât BT, cât şi Volksbank România SA vor acţiona ca entităţi separatre până la finalizarea tranzacţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Volksbank România SA în cadrul BT. Încorporarea Volksbank România SA în cadrul BT va avea loc după îndeplinirea tuturor procedurilor legale şi după solicitarea şi primirea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente", mai arată sursa citată.

TLV a anunţat recent că este în negocieri să preia Volksbank România, după ce, în primăvară, Omer Tetik, CEO-ul TLV, spusese că analizează oportunităţile de achiziţii din piaţă, având chiar discuţii cu una sau mai multe bănci pentru preluare integrală sau doar de portofoliu.

Sursele noastre susţin că Banca Transilvania ar fi ales chiar un CEO pentru tranziţia de la "Volksbank".

În prima parte a acestui an, Volksbank a finalizat vânzarea pachetului de credite neperformante în valoare de jumătate de miliard de euro, potrivit lui Benoit Catel, preşedinte Volksbank.

Instituţia locală a înregistrat, anul trecut, pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% faţă de cele raportate de bancă în 2012. Majoritatea pierderilor au fost generate de provizioane.

Banca era deţinută de vehiculul VBI Beteiligungs (Austria) în proporţie de 99,99%, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia.

Grupul austriac a vândut, în acest an, subsidiara locală de leasing, Volksbank Leasing România, alături de cea din Polonia, către grupul polonez Getin Holding, care a intrat pe piaţa românească la sfârşitul anului trecut prin achiziţia băncii Romanian International Bank (RIB).

Grupul bancar Volksbank nu a trecut testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană, întrucât creditele ipotecare neperformante de la subsidiara din România şi creditele imobiliare şi cele acordate companiilor în Europa Centrală şi de Est au generat un deficit de capital în valoare de 865 de milioane de euro.

În schimb, Banca Transilvania a avut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 338,13 milioane lei, în creştere cu 40,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, activele instituţiei de credit urcând, faţă de decembrie 2013, cu 6,2%, la 34,04 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cand/cine preia BCR? 

    1. Cred ca domnul Bestea, doar e prieten cu alde Treichl. 

    Banca Transilvania a avut numai interesul propriu si nu al actionarilor. In acesti ani a tot emis si eliminat actiuni. Mare performanta! Peste cativa ani va fi o banca de doi bani.

    1. Esti prost

      Poate un vizionar. Peste doi ani Banca Transilvania va ajunge de doi bani!

      Profund vizionar

      Volsksbank Romania a fost o piatra legata de piciorul bancii austriece. De ce conducerea TLV nu vrea sa faca publica pretul? Sa nu ne lasam dusi cu presul..... Atentie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb