Banca Transilvania vrea să acorde o acţiune gratuită la zece deţinute

A.I.
Piaţa de Capital / 25 martie 2021

Banca Transilvania vrea să acorde o acţiune gratuită la zece deţinute

Conducerea Băncii Transilvania (TLV) propune acţionarilor majorarea capitalului social cu aproape 573,77 milioane de lei, prin emiterea de acţiuni noi, fiecărui investitor urmând să-i fie alocată o acţiune gratuită la zece deţinute, după cum reiese din convocatorul pentru data de 28 aprilie, publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul anului trecut. Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii care vor beneficia de gratuite, este 10 septembrie, iar data plăţii este 13 septembrie.

De asemenea, la adunarea de la finele lunii aprilie, acţionarilor Băncii Transilvania li se va supune la vot aprobarea unui program de răscumpărare a cel mult 35 milioane de acţiuni (0,61% din totalul acţiunilor ce compun capitalul social al instituţiei), achiziţiile urmând să se facă la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 3,5 lei. Operaţiunea face parte dintr-un program de tip stock option plan, ce vizează implementarea unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioada de cel puţin trei ani, precum şi plata unor remuneraţii fixe, se arată în convocator.

Pentru anul trecut, Banca Transilvania a raportat un profit net individual de 1,197 miliarde lei, cu 26,1% sub cel din anul 2019, declin apărut în contextul creşterii de provizioane.

Banca Transilvania, cea mai importantă companie de la BVB în indicii de pieţe emergente a FTSE Russell şi de pieţe de frontieră a MSCI, are o capitalizare bursieră de circa 13,77 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Maine CADERE PE TLV 4-5% SI apoi luni ,marti recupereaza tot.

    1. Nu inteleg chestia asta cu gratuitele. Nu aduce absolut nimic pentru actionari. In urma ei detinerea procentuala ramane aceeasi.

      profitul pe 2020 ramine in banca, sub forma de rezerve sau majorare de capital social, ca actionar nu simti ca beneficiezi efectiv de el. e diferit daca esti angajat. prin achizitia de 35 milioane de actiuni, si distributia lor catre angajati, o parte din profit merge la CA si angajati. pe idea sporurilor de antena, stres, conditii grele de munca, etc. de la stat.

      Ofera capitalizare. Gratuitele se inregistreaza la valoarea nominala desi actionarul nu da nici un leu pe ele. Iar cand le vinzi -si fiind gratuite le poti vinde la orice pret- chiar daca tu ai profit in realitate, din punct de vedere fiscal fie esti pe pierdere daca pretul este mai mic decat valoarea nominala fie profitul este mai mic deoarece diferenta dintre valoarea nominala si pretul de vanzare este mai mica decat daca s-ar calcula de la zero, iar impozitul este pe cale de consecinta mai mic.

      NUMARUL DE ACTIUNI ITI CRESTE CU 10%

      PRETUL INITIAL VA SCADEA APOI, IN TIMP RELATIV SCURT CRESTE LA LOC 

      CEL PUTIN ASA S-A INTAMPLAT ANUL TRECUT

      PE FINAL AI CASTIGAT 10% 

      Touche

      Da asa este,in fapt e o hotie la mijloc,banii care ni se cuvin de drept NOUA ca actionari, banca cumpara actiuni de o parte din ei din piata(sustinand astfel cotatiile sa nu cada), apoi le dau gratuit angajatilor(unora ...dupa performanta cica) iar grosul merge la conducere.Ganditi-va ce profit fac SEFII CA MAI IAU SI GRATUITE DUPA ELE adica din banii nostrii,restul ramane in banca pt. capitalizare si altele Astept pareri daca gresesc.

      ei hotie, elegant se numeste ciordileala. putina decenta totusi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb