Băncile braziliene, anchetate pentru tranzacţiile cu criptomonede

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 septembrie 2018

Autoritatea antitrust din Brazilia (CADE) a lansat, marţi, o investigaţie la marile bănci din ţară, acestea fiind suspectate că îşi folosesc poziţia dominantă de pe piaţă în tranzacţiile cu criptomonede, în defavoarea brokerilor.

Potrivit CADE, sunt analizate practicile monopoliste ale Banco do Brasil SA, Banco Bradesco SA, Itau Unibanco Holding SA, Banco Santander Brasil SA (SANB11.SA), Banco Inter şi Sicredi.

Investigaţia a fost solicitată în luna iunie de Asociaţia pentru Criptomonede şi Blockchain din Brazilia (ABCB), care susţine că băncile au abuzat de puterea lor de jucători financiari atunci când au închis conturi ale societăţilor de brokeraj care tranzacţionau bitcoin.

CADE susţine, în solicitarea declanşării investigaţiei, că informaţiile pe care le-a colectat arată că "în fapt, băncile majore impun restricţii sau chiar le interzic brokerilor de criptomonede accesul la sistemul financiar".

De partea cealaltă, băncile au afirmat, în răspunsul transmis CADE, că acele conturi au fost închise din cauza lipsei datelor referitoare la clienţi, care sunt solicitate în baza legii în vederea prevenirii spălării banilor.

Investitorii brazilieni au tranzacţionat cu entuziasm bitcoin, iar acum au, la brokeri, mai multe conturi cu criptomonede decât cu acţiuni, ceea ce a atras atenţia autorităţilor de reglementare.

Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse din Brazilia (CVM) le-a interzis fondurilor de investiţii, la începutul acestui an, să tranzacţioneze criptomonede, deşi ulterior a anunţat că deţinerea indirectă a acestora este permisă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb