ZIARUL BURSA

20 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Dialog inedit despre securitate cibernetică

Dialog inedit despre securitate cibernetică

Laurent ChrzanovskiCompanii / 20 septembrie 2018

Laurent Chrzanovski

Pentru evoluţia digitală, 2018 este un an deosebit de important în care, din păcate, în aproape toate ţările din Sudul Europei, din Portugalia până în România, nu se mai vorbeşte deloc despre pericole. Pe de o parte, suntem intoxicaţi zilnic de mass-media generaliste cu aşa-zisa "dezinformare", un fenomen care are loc, în toată media, de la începutul presei democratice la sfârşitul secolului al XIX-lea, dar care în pris­ma marilor vedete ale media româ­neşti se limita la informaţie manipulată, deformată sau chiar inventată, pe scurt - fake news.

Gheorghe Piperea

AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "Proiectul de modificare a legii insolvenţei are mari «şanse» să fie neconstituţional"

Emilia OlescuCompanii / 20 septembrie 2018

Proiectul de modificare a legii insolvenţei, care urmează să fie aprobat de urgenţă în Guvern, are mari "şanse" să fie declarat neconstituţional, consideră avocatul Gheorghe Piperea. Specialistul a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook: "Atrag atenţia în mod public că, înainte de promulgarea actualului Cod al insolvenţei (Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenţie a insolvenţei şi insolvenţă), Guvernul Ponta I a încercat să emită acest cod, integral, prin OUG nr. 91/2013.

Reindustrializarea, un eşec economic

Reindustrializarea, un eşec economic

George MarinescuCompanii / 20 septembrie 2018

Andreea Paul, preşedinte INACO: "Reindustrializarea trebuie să ţină cont de megatendinţele tehnologice ale viitorului. Suntem ţara cu cea mai modestă economie inovatoare din Europa şi cu cea mai mică rată de inovare"  

În ultimii 28 de ani a avut loc un declin permanent al industriei româneşti, din cauza politicilor guvernamentale care au considerat că marile combinate nu reprezintă decât o sursă de fier vechi, din cauza privatizărilor ineficiente în unele ramuri economice, fapt care, combinat cu concurenţa industriilor puternice din ţările civilizate a dus la închiderea mai multor întreprinderi din ţara noastră şi la reprofilarea pe piaţa industriilor a întreprinzătorilor din acest domeniu.

Războiul comercial SUA-China nu se opreşte

Războiul comercial SUA-China nu se opreşte

V.R.Internaţional / 20 septembrie 2018

Beijingul va taxa, de luni, importuri americane de 60 de miliarde dolari  

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a escaladat săptămâna aceasta, după ce Beijingul a anunţat că va aplica, din 24 septembrie, tarife vamale pentru produse americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, ca reacţie la taxele anunţate recent de preşedintele SUA Donald Trump pentru produse chinezeşti de 200 de miliarde de dolari. Luni, adminis­traţia de la Washington a informat că va impune, începând din 24 septembrie, tarife vamale de 10% pentru mărfuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar de la sfârşitul lui 2018 - de 25%.

Disidenţii din PSD solicită demisia imediată a lui Liviu Dragnea

Disidenţii din PSD solicită demisia imediată a lui Liviu Dragnea

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 20 septembrie 2018

Mult aşteptata scrisoare prin care un grup de lideri din cadrul PSD îi solicită demisia lui Liviu Dragnea din func-ţia de şef al partidului a fost în sfârşit finalizată şi dată publicităţii. Scrisoarea, intitulată "Declaraţie comună" şi semnată de mai mulţi membri din Comitetul Executiv al PSD, printre care se numără şi grupul de iniţiativă constituit din vicepremierul Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea - primar general al Capitalei, Adrian Ţuţuianu - vicepreşedinte al Senatului şi fost ministru al Apărării Naţionale, se doreşte a fi un prim pas în normalizarea relaţiilor pe care partidul le are cu societatea civilă şi cu Preşedinţia României.

Caba Group investeşte 50 de milioane de euro în Bucureşti

Caba Group investeşte 50 de milioane de euro în Bucureşti

R.R.Companii / 20 septembrie 2018

Investiţia vizează un proiect imobiliar mixt situat în nordul Capitalei 

Caba Group a anunţat, ieri, că inves­teşte 50 de milioane de euro în proiectul imobiliar 102 The Address din Capitală.

Potrivit reprezentanţilor companiei, proiectul este unul mixt, cuprinzând atât spaţii rezidenţiale, cât şi comerciale şi de birouri.

Metroul promisiunilor neonorate

Metroul promisiunilor neonorate

O.D.Companii / 20 septembrie 2018

Ministrul Transporturilor Lucian Şova susţine că în martie 2019 se va putea circula cu metroul pe Magistrala 5, pe tronsonul 1, între Eroilor şi Drumul Taberei.

Trenuri second-hand pentru CFR Călători

Trenuri second-hand pentru CFR Călători

Iorgoveanu GheorgheCompanii / 20 septembrie 2018

Confruntată cu mari probleme privind nevoia acută de material de rulare funcţional, CFR Călători a demarat achiziţia a 100 de trenuri second-hand de tipul "Săgeata albastră". Conform ministrului Transporturilor Lucian Şova, achiziţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, iar trenurile respective sunt cumpărate de pe piaţa europeană.

"Apetitul de business - în scădere"

KEYSFIN: "Apetitul de business - în scădere"

E.O.Companii / 20 septembrie 2018

KeysFin: "Blocajul financiar, instabilitatea politică şi accesul tot mai scump la finanţare sunt principalele argumente care fac ca economia românească să funcţioneze precum o maşină cu frâna de mână trasă" 

Primele efecte ale faptului că economia noastră şi-a temperat avansul în acest an - spre 4% din PIB - încep să se resimtă în mediul de business, subliniază analiştii din cadrul KeysFin. Aceştia arată că numărul companiilor dizolvate a crescut cu 35% în primele şapte luni, iar cel al firmelor noi a scăzut cu 13%, semn că apetitul pentru afaceri este în scădere.

ACUE: "Metodologia de stabilire a tarifelor de distribuţie a electricităţii va avea efecte negative"

EMILIA OLESCUCompanii / 20 septembrie 2018

Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) consideră că metodologia de stabilire a tarifelor de distribuţie a energiei electrice şi reducerea ratei reglementate a rentabilităţii aplicată acestor tarife, adoptate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), vor avea efecte negative asupra reţelelor şi consumatorilor.

EY: "Iniţiativele digitale ale băncilor nu sunt coordonate"

EY: "Iniţiativele digitale ale băncilor nu sunt coordonate"

E.O.Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2018

Toate băncile plănuiesc sau au deja în derulare proiecte de transformare digitală, anunţă o cercetare EY. Aceas­ta precizează: "În pofida rezultatelor obţinute de băncile locale şi internaţionale care au adoptat şi implementat devreme tehnologii digitale, pe piaţa românească proiectele ambiţioase de transformare sunt puţine, iar valoarea realizată este sub cea promisă, deoarece iniţiativele digitale nu sunt coordonate, ceea ce împiedică băncile să obţină beneficii semnificative".

Dosarul "diplome de licenţă fără studii": un nou lot, trimis în judecată

Dosarul "diplome de licenţă fără studii": un nou lot, trimis în judecată

O.D.Cultură / 20 septembrie 2018

Unul dintre cele mai ample dosare legate de corupţia din sistemul de învăţământ a intrat într-o nouă fază. Opt studenţi străini au fost trimişi în judecată pentru dare de mită, în dosarul "diplome de licenţă fără studii", care vizează cele două universităţi din Arad, la care au avut loc percheziţii la jumătatea anului trecut.

Un satelit se va ocupa de partea nevăzută a furtunilor

Un satelit se va ocupa de partea nevăzută a furtunilor

O.D.Miscellanea / 20 septembrie 2018

Preocuparea pentru "decriptarea" fenomenelor naturale este una majoră în rândul oamenilor de ştiinţă. Satelitul francez Taranis, aflat în căutarea "feţei ascunse" a furtunilor, va studia din spaţiu mai ales fenomenele luminoase care sunt generate de acest tip de intemperii, cu scopul de a ajuta aviaţia militară şi pe oamenii de ştiinţă care încearcă să afle mai multe informaţii despre antimaterie.

Aproximativ 42% din rulaj, asigurat de BRD

BVB Aproximativ 42% din rulaj, asigurat de BRD

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 20 septembrie 2018

Scădere de 0,53% pentru BET-NG 

Volumul de tranzacţionare înregistrat în şedinţa de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care aproximativ 42% din rulaj a fost asigurat de titlurile BRD în contextul în care a fost şi o tranzacţie consemnată pe piaţă «deal» cu 500.000 de acţiuni ale societăţii bancare.

Genesis Property a investit 1,5 milioane euro într-o piscină din ansamblul West Gate

Genesis Property a investit 1,5 milioane euro într-o piscină din ansamblul West Gate

R.R.Companii / 20 septembrie 2018

Genesis Property a investit 1,5 milioane de euro într-o piscină amplasată în complexul West Gate, au anunţat, ieri, reprezentanţii companiei.

Liviu Tudor, preşedinte şi fondator Genesis Property, consideră că, astăzi, angajaţii caută, la un loc de muncă, şi alte beneficii, pe lângă un pachet salarial atractiv, acesta fiind şi motivul pentru care compania sa a decis să amenajeze o piscină în curtea interioară a unui compelx imobiliar format din spaţii de office, cămine studenţeşti şi o unitate hotelieră.

Conform domniei sale, piscina mai are pistă de alergare şi rollerblade, iar accesul este deschis publicului larg. Tarifele sunt reduse cu 50% pentru angajaţii companiilor din complex şi pentru studenţii cazaţi în căminele de la West Gate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER 20 Septembrie 2018

Macroeconomie / 20 septembrie 2018

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală în august 2018, până la 2,7%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,7%, după o stagnare în luna anterioară.

Handbalul nostru intră în era criptomonedelor

C.P.Sport / 20 septembrie 2018

Echipa de handbal feminin Dinamo evoluează, în sezonul 2018-2019, în Divizia A sub denumirea HC Dinamo Bitcoin Româ­nia, handbalul nostru intrând, astfel, în era criptomonedelor. George şi Constantin Rotariu, care reprezintă Bitcoin România, se...

CFR Marfă, aproape de insolvenţă

George MarinescuCompanii / 20 septembrie 2018

Ministrul Transporturilor Lucian Şova nu exclude varianta insolvenţei în cazul CFR Marfă, companie aflată de ani de zile pe pierderi, conform unui interviu acordat site-ului News.ro. Şova a declarat că, în prezent, în cadrul ministerului de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo